Corteva deschide un nou centru de dezvoltare multifunctionala, pentru mai multe tipuri de culturi

Companie internationala care actioneaza exclusiv in domeniul agriculturii, Corteva Agriscience a anuntat ca si-a reunit si imbunatatit capacitatile de cercetare in domeniul semintelor si protectiei plantelor in cadrul unui centru de cercetare multifunctional, pentru mai multe tipuri de culturi, cu sediul in Szeged, Ungaria. Centrul va functiona ca un punct central unde membrii echipei de cercetare si dezvoltare Corteva Agriscience colaboreaza in vederea dezvoltarii unor solutii agricole inovatoare si durabile pentru fermierii din Europa si din lume.

Scris de Agro Food, Luni, 07 Septembrie 2020

Cu o investitie totala de 1,9 milioane de dolari americani, noul Centru integrat din Szeged reprezinta unul din cele mai mari centre de cercetare multifunctionala pentru mai multe tipuri de culturi ale Corteva din Europa. Noul amplasament are 34 de angajati, inclusiv opt oameni de stiinta, care se concentreaza pe inovatiile in domeniul semintelor si protectiei plantelor.

 

Echipa specializata in ameliorarea plantelor, avand sediul in Szeged, este responsabila pentru ameliorarea hibrizilor de porumb si floarea-soarelui, precum si pentru dezvoltarea produselor cu germoplasma de top ale Corteva. Echipa dezvolta hibrizi cu potential de productie si calitati agronomice avansate, inclusiv toleranta la stres termic, o problema predominanta in Europa continentala. Lucrarile anterioare in domeniul ameliorarii ale echipei au contribuit la dezvoltarea de numeroase produse care au modelat piata, inclusiv hibrizii de floarea-soarelui toleranti la erbicidul ExpressSun ®, hibrizi de floarea-soarelui cu continut ridicat de acid oleic si linia de hibrizi de porumb Optimum ® AQUAmax ®, care apartin marcii Pioneer ® . De asemenea, caracterizarea formelor parentale si activitatile de cercetare ale echipei sprijina unitatea de productie din districtul invecinat Szarvas.

 

Echipa Integrated Field Science cu sediul in Szeged se concentreaza pe dezvoltarea unei noi solutii de combatere a buruienilor, insectelor si bolilor, precum si a tehnologiilor aplicate semintelor si a produselor biologice, prin activitatile de cercetare si testare in teren.

 

corteva 2_1

 

„Aceasta reprezinta o etapa foarte importanta in istoria Corteva Agriscience, intrucat trei unitati semnificative de cercetare si dezvoltare sunt reunite pentru a colabora si oferi solutii avansate pentru fermierii din Ungaria si din alte tari europene. Prin intermediul acestei integrari, cream un mediu creative pentru inovatie si excelenta operationala utilizand sinergiile a trei unitati anterior separate. Pentru a respecta Obiectivele de durabilitate 2030 recent anuntate, ramanem neclintiti in angajamentul nostrum de a dezvolta si implementa solutii agricole inovatoare si durabile pentru binele general al clientilor nostri, al consumatorilor si al comunitatilor pe care le deservim”, a declarat Abelardo De La Vega, directorul responsabil pentru ameliorarea plantelor in cadrul Corteva Agriscience in Europa. „Acest lucru presupune luarea unor masuri pentru a ne asigura ca fiecare concept de produs nou dezvoltat de Corteva Agriscience respecta criteriile specifice de durabilitate ale fermierilor si consumatorilor inainte sa fie livrat” .

 

„Ca parte a misiunii Corteva Agriscience de a oferi fermierilor solutii complete care contribuie la sporirea la maximum a productivitatii, suntem incantati sa combinam competenta si experienta complementara a oamenilor nostri de stiinta”, a adaugat Andreas Huber, Directorul Departamentului de Stiinte Agricole Integrate EMEA, Corteva Agriscience.