Corteva lanseaza o aplicatie care masoara impactul insecticidelor asupra mediului (P)

A fost lansata o noua aplicatie mobila care sa-i ajute pe producatorii agricoli sa-si protejeze culturile si sa asigure un sistem agricol mai rezistent si mai durabil.

Scris de Agro Food, Joi, 03 Decembrie 2020
Prin utilizarea aplicatiei IPM Pro de la Corteva Agriscience (disponibila pentru descarcare in Google Play ® si Apple App Store ® ), fermierii pot masura orice impact potential al substantelor, cum ar fi Isoclast™ active, Spinetoram si Spinosad, asupra insectelor benefice si polenizatorilor.

 

De asemenea, acest instrument ofera informatii pentru o utilizare corecta si in conditii de siguranta a insecticidelor noastre, inclusiv Closer™, Delegate™ si Exalt™.

 

In Europa exista deja un proces strict de reglementare referitor la modul in care produsele pentru protectia plantelor afecteaza daunatorii, mediul si insectele benefice, iar aplicatia IPM Pro ofera o modalitate suplimentara de informare pentru agricultori.

 

Dupa deschiderea aplicatiei si selectarea unei culturi, utilizatorii pot accesa informatii legate de daunatori, insecte benefice si polenizatori, precum si recomandari de administrare si utilizare a solutiilor oferite de Corteva, care ii pot ajuta pe cultivatori sa obtina o recolta bogata si de calitate.

 

De exemplu, un cultivator de rosii care foloseste noul insecticid Closer 1 de la Corteva Agriscience, pentru a-si proteja culturile impotriva afidelor, poate accesa aplicatia sa evalueze impactul acestui produs asupra tuturor insectelor benefice si polenizatorilor cheie.

 

Lansarea aplicatiei este in conformitate cu viziunea companiei Corteva Agriscience pentru un sistem alimentar mai durabil, asa cum prevad Obiectivele de Durabilitate pentru 2030.

 

Compania se angajeaza in stabilirea, restaurarea si conservarea habitatului pentru polenizatori si fauna salbatica, punand accent pe o aprovizionare accesibila si continua cu alimente, care satisface nevoile alimentare si nutritionale ale unei lumii in continua crestere.

 

Cele 14 obiective care trebuie atinse in urmatorii 10 ani sunt construite in jurul a patru piloni principali: obiective in beneficiul agricultorilor; obiective in beneficiul terenului; obiective in beneficiul comunitatilor si obiective pentru operatiunile companiei. Printre acestea se numara angajamentul de a consolida biodiversitatea in vederea imbunatatirii a peste 10 milioane de hectare prin practici durabile de gestionare a terenurilor si conservarea habitatelor.

 

Corteva Agriscience si-a luat angajamentul cu privire la urmatoarele:
- Consolidarea biodiversitatii – varietatea si variabilitatea plantelor, animalelor si microorganismelor intr-un habitat sau ecosistem, componenta esentiala a eforturilor depuse atat pentru sanatatea fermei, cat si pentru durabilitate;
- Contribuie la protejarea polenizatorilor, care joaca un rol vital in productia de culture sanatoase pentru alimente, fibre, uleiuri comestibile, medicamente si alte produse. O treime din productia mondiala de alimente se bazeaza pe polenizatori si, intrucat Corteva Agriscience este o companie dedicata atat producatorilor, cat si consumatorilor, protectia acestora este o prioritate pentru noi.
 
Sylvain Bedel, Insecticide & Nematicide (INM) Program Leader Corteva Agriscience, a declarat: „IPM Pro este un instrument excelent care le permite agricultorilor sa tina sub control daunatorii si sa aplice produsele intr-un mod specific. Acesta este doar un exemplu care arata angajamentul Corteva de a oferi cultivatorilor un pachet de solutii cu impact redus asupra mediului, in conformitate cu asteptarile societatii pentru o agricultura mai sustenabila.

 

„Corteva se angajeaza sa ajute cultivatorii in lupta pentru o agricultura mai durabila, iar aceasta aplicatie ii va ajuta sa protejeze insectele si polenizatorii atat de cruciali pentru ecosistemul nostru.”

 

In plus, prin descarcarea aplicatiei IPM Pro, fermierului i se va acorda acces gratuit la baza de date IPM Impact, cea mai cuprinzatoare baza de date din lume despre efectele secundare ale multor molecule de protectie a plantelor asupra agentilor biologici si polenizatorilor.

 

In mod normal, costul unui abonament la aceasta baza de date costa 500 EUR pe an; insa Corteva va oferi suplimentar acest instrument util fermierului, pe langa noua aplicatie mobila. Aplicatia IPM Pro poate fi descarcata prin Google Play si Apple App Store.