Corteva lanseaza primul raport de sustenabilitate si anunta strategia climatica a companiei

Corteva a anuntat intentia de a se alatura liderilor in actiunile climatice si de a deveni mai eficienta in managementul emisiiilor de carbon.

Scris de Agro Food, Joi, 03 Iunie 2021
In primul Raport de Sustenabilitate 2020, compania a oferit detalii despre angajamentul de a stabili obiective bazate pe stiinta pentru reducerea emisiilor de carbon cu effect de sera. Raportul subliniaza si obiectivele companiei pentru 2030 si ofera actualizari privind angajamentele sale de a imbunatatii viata oamenilor, de a creste sustenabilitatea sistemului alimentar mondial si de a proteja planeta.
 
“Suntem constienti ca schimbarile climatice ne afecteaza pe toti. Nevoia de a actiona in acest moment – intr-un mod semnificativ, potrivit pentru afacerea noastra si in beneficiul fermierilor – este esentiala,” a declarat Jim Collins, Jr. Chief Executive Officer, Corteva Agriscience.
 
“Angajamentul nostrum semnaleaza ca intentionam sa avem o contributie in aceasta chestiune importanta. Prin abordarea acestei probleme globale astazi, ne consolidam capacitatea de produce hrana, de a stimula generatiile viitoare.”
 
Raportul de sustenabilitate Corteva a fost lansat la un an dupa ce compania si-a anuntat cele 14 angajamentele pentru urmatorii 10 ani, pentru promovarea durabilitatii in beneficiul fermierilor, pentru resursele de teren arabil, in folosul comunitatilor si pentru operatiunile companiei.
 
“Anul trecut, Corteva a facut un pas important facand publice obiectivele de sustenabillitate care s-au raspandit la nivel mondial si sunt incorporate in intreaga noastra activitate,” a spus Anne L. Alonzo, SVP External Affairs and Chief Sustainability Officer, Corteva Agriscience.
 
“Acest raport ofera o actualizare despre cum ne desfasuram activitatea pentru a ne atinge obiectivele, prin produsele noastre inovative, prin colaborare si datorita eforturilor celor 21.000 de angajati din intreaga lume.”
 
Corteva Agriscience - Obiectivul Strategiei Climatice a Companiei
Conform celor asumate in 2020, de a stabili un obiectiv de strategie climatica, Corteva a prezentat un angajament privind setarea de obiective bazate pe stiinta pentru reducerea emisiilor de carbon cu efect de sera. Aceste obiective sunt aliniate si au impact la nivel global – contribuind la efortul comun de a limita incalzirea globala la 1.5° peste nivelurile preindustriale.
 
Angajamentele companiei includ:
– Reducerea intensitatii cu 65% pentru emisiile de nivel 1 si 2. Acest numar reflecta emisii in raport cu intensitatea activitatilor de afaceri ale Corteva, o cifra derivata din veniturile previzionate. O valoare a intensitatii este indexata in raport cu cresterea companiei.
– Reducerea intensitatii cu 20% pentru emisiile de nivel 3. Desi acesta este un angajament nou, eforturile companiei de a aborda problemele climatice nu sunt noi. Corteva si companiile sale fondatoare au un istoric sustinut in promovarea initiativelor climatice, oferind in acelasi timp instrumente digitale, tehnologie de producere a semintelor si produse de protectie a culturilor pentru a ajuta fermierii sa reduca emisiile in actiunile lor.
 
Corteva Agriscience intentioneaza sa atinga acest obiectiv prin diverse initiative, inclusiv prin reducerea consumului de energie, eforturi concentrate in domeniul Cercetarii si Dezvoltarii, cresterea eficientei productiei si trecerea la surse regenerabile de energie. Ca urmator pas, Corteva va valida aceste obiective cu initiativa Obiectivelor Bazate pe Stiinta (SBTi).
 
Publicarea Raportului de Sustenabilitate 2020 al Corteva
Impreuna cu anuntul privind strategia climatica, Raportul inaugural de Sustenabilitate pe 2020 evidentieaza obiectivele de durabilitate ale companiei si eforturile pentru realizarea acestora.
 
Acest raport reflecta munca si eforturile depuse de angajatii Corteva pentru a imbunatati viata si operatiunile fermierilor conservand in acelasi timp resursele si protejand terenurile, in beneficial comunitatillor, sporind sustenabilitatea in cadrul operatiunilor companiei – asigurandu-ne ca fermierii si industria agricola pot produce alimente sanatoase si accesibile pentru intreaga populatie. Cititi raportul complet pe corteva.com/sustainabilityreport.
 
In Romania, Corteva Agriscience  a lansat in 2020 TalentA, un program educational gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural, care doresc sa dezvolte proiecte noi si sunt hotarate sa faca din afacerea lor o afacere sustenabila, dinamica si competitiva, precum si sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc si muncesc. Acest program contnua si in 2021. Astfel, Corteva Agriscience va contribui la dezvoltarea comunitatilor rurale, prin sustinerea proiectelor care urmaresc siguranta alimentara prin asigurarea hranei necesare si combaterea saraciei, asigurarea accesului la apa potabila, sustinerea risipei alimentare, combaterea schimbarilor climatice si conservarea ecosistemelor.
 
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro