Danemarca a terminat constructia unui gard la frontiera cu Germania pentru a combate pesta porcina

Danemarca a incheiat luni ridicarea unui gard la granita cu Germania, ca parte a eforturilor de combaterea a raspandirii pestei porcine africane, informeaza agentia DPA.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 03 Decembrie 2019

Gardul, inalt de un metru si jumatate si infipt in sol pe o jumatate de metru, se intinde pe intreaga lungime a frontierei terestre dintre Germania si Danemarca, iar ridicare sa a inceput in ianuarie.

La fiecare punct de frontiera gardul are porti cu grilaje care opresc trecerea animalelor, dar la fiecare 100 de metri vor fi realizate mici deschizaturi de 20/20 de centimetri pentru a permite trecerea animalelor mici, obiectivul gardului fiind de a opri porcii mistreti care raspandesc pesta porcina.

Printre alte masuri luate de Danemarca pentru a combate raspandirea pestei porcine africane se numara cresterea amenzilor pentru dezinfectarea insuficienta a vehiculelor care transporta animale vii, relaxarea normelor privind vanarea porcilor mistreti si o mai buna informare despre modalitatile de prevenire a raspandirii virusului pestei porcine.