ECOTROPHELIA Romania 2019, gata de debut

In perioada 29 – 31 mai 2019, Asociatia Specialistilor de Industrie Alimentara din Romania (ASIAR) alaturi de Universitatea Dunarea de Jos din Galati editia a VIII-a a Concursului national ECOTROPHELIA Romania 2019, competitie studenteasca pentru crearea de produse alimentare inovative.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 24 Mai 2019

Concursul are drept scop incurajarea creativitatii studentilor in dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman si prietenoase cu mediul inconjurator si este deschisa tuturor studentilor inscrisi la programele de studii de licenta si masterat. Pe de alta parte, ECOTROPHELIA are ca scop si formarea de personal pentru industria alimentara europeana care sa fie bine informat si sa gandeasca ecologic.

Castigatorii Fazei nationale a competitiei vor reprezenta Romania la Concursul international „ECOTROPHELIA Europe” 2019, care va avea loc la ANUGA, Germania in perioada 6-7 octombrie 2019. La aceasta editie si-au anuntat participarea 11 echipe de studenti de la cursuri de licenta si master din centrele universitare: Galati, Bucuresti, Sibiu, Oradea, Suceava si Timisoara.

Infiintata in Fanta in anul 2000, ECOTROPHELIA Europe s-a extins la scară europeană în 2008, fiind o competitive prin care se promoveaza antreprenoriatul si competitivitatea in industria alimentara europeana prin implementarea unei retele de formare de excelenta in domeniul inovarii alimentare si organizarea concursurilor nationale/europene de inovare alimentara (https://eu.ecotrophelia.org/).

Infiintata in Franta in anul 2000, ECOTROPHELIA Europe s-a extins la scara europeana in 2008. ECOTROPHELIA Europe este organizata de Platforma tehnologica europeana „Food for Life”, ANIA (Asociatia Nationala a Industriilor Alimentare), Camera de Comert si Industrie din Vaucluse si FOODDRINK Europe  (structura care grupeaza alimentele federatiilor).

ASIAR (Asociatia Specialistilor de Industrie Alimentara din Romania) a organizat prima editie nationala a competitiei Ecotrophelia Europe in 2012. De atunci, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati este prezenta in fiecare an la competitia nationala ECOTROPHELIA Romania. Anul trecut, aceasta a castigat medalia de aur, faza internationala ECOTROPHELIA Europe 2018 de la Paris cu Whoopie ICE.