EXCLUSIV: Cine sunt fermierii care au incasat cele mai mari subventii

Directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Adrian Pintea a prezentat, la solicitarea jurnalistilor AgroFood, un top 50 al beneficiarilor sprijinului pe suprafata (SAPS) selectati in functie de valoarea subventiei incasate.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 13 Martie 2019

In top trei se afla companiile precum: Agricost din Insula Mare a Brailei, cea mai mare firma de cereale si oleaginoase din Romania dupa suprafata cultivata. Agricost se afla din vara anului trecut in portofoliul companiei Al Dahra Agriculture, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu.

Locul al doilea in top este ocupat de catre compania Intercereal din Ialomita al carei proprietar a fost Ioan Niculae. Aceasta detine in portofoliu aproximativ 40.000 de hectare de teren in sudul Romaniei. Compania a primit in cuantum o subventie de peste 20.500.000 de lei.

Pe pozitia trei in topul celor 50 de beneficiari ai spirjinului de suprafata se afla cei de la Maria Trading (aproximativ 9.332.000 de lei), companie a carei activitate principala o reprezinta cresterea si ingrasarea bovinelor si ovinelor. Fondata in anul 1995, Maria Trading Company a lansat in anul 2009 activitatea de procesare si pastrare a carnii in cadrul propriului abator. Cu o suprafata de 44.000 de metri patrati, abatorul este catalogat ca fiind unul dintre cele mai mari din Europa.

Iata si lista completa cu cei 50 de beneficiari ai sprijinului pe suprafata (SAPS), selectati in functie de valoarea subventiei incasate anul trecut. 

 Top 50 SAPS_1