EXCLUSIV. Vasile Lungu: „Macar acum trebuie limitate importurile, pentru a valorifica produsele romanesti”

Fermierul Vasile Lungu face un apel in stoparea importurilor de produse alimentare si incurajarea productiei romanesti. Acum, mai mult ca niciodata, trebuie ajutati producatorii romani sa se poate sustine.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 26 Martie 2020

La Domeniile Lungu, munca in zootehnie si horticultura nu se opreste nici pe timp de criza. In vii si livezi se fac lucrarile de primavara, cartoful se planteaza deja, iar in zootehnie programul este 24/24, dupa cum le-a explicat jurnalistilor AgroFood.Ro, antreprenorul Vasile Lungu.

„Noi in agricultura lucram de dimineata pana seara tarziu. Daca nu facem acum lucrarile in agricultura, ce va manca populatia la vara sau la toamna?”

Fermier complex, cu afaceri pe mai multe domenii precum viticultura, agricultura, zootehnie, horticultura si turism, acesta este de parere ca producatorii romani trebuie incurajati, iar marfa lor sa fie valorificata. „Eu spun demult ca trebuie sa sutinem producatorii romani. Dar, macar acum, in aceste vremuri de pandemie, haideti sa limitam importurile si sa valorificam toate produsele romanesti”.

In acest moment, fermierul a dezvoltat o colaborare cu Carrefour Iasi unde isi vinde productia de mere. Cartofi nu vinde spre retailer, argumentand ca nu a primit un pret corespunzator. In rest, mai vinde samanta de cartof, unde a estimat ca mai are in jur de 50 de tone in depozit, din care vinde zilnic catre alti fermieri, dar si persoane fizice.

In ceea ce priveste hotelul „La Domenii”, aflat in proprietatea lui Vasile Lungu, acesta a fost inchis, conform deciziilor luate in 16 martie, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.