Economia Chinei se redreseaza. Autoritatile incurajeaza consumatorii sa revina la mall-uri si restaurante

Magazinele de electronice, lanturile de cafenele si chiar autoritatile locale din China au inceput sa reduca preturile si sa ofere vouchere in valoare de zeci de milioane de dolari, in incercarea de a relansa o economia.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Miercuri, 25 Martie 2020

Companiile GOME Retail Holdings Ltd si Suning.com Co Ltd intentioneaza sa acorde vouchere in valoare de peste 620 milioane yuani (88 milioane de dolari) in timp ce platforma de plati Alipay apartinand gigantului Alibaba Group Holding Ltd intentioneaza sa ofere 10 milioane de tokenuri de discount pentru 10.000 de retaileri prin intermediul aplicatie sale, transmite Reuters.

De asemenea, JD.com Inc a informat ca incepand de joi va acorda cuponuri de reducere in valoare de 1,5 miliarde yuani (212 milioane de dolari) pentru produse din diferite categorii, inclusiv produse electronice.

Chiar si autoritatea feroviara va reduce, incepand de miercuri, pretul biletelor cu pana la 45% in timp ce guvernele locale din provinciile Hebei, Zhejiang si Guangxi vor acorda vouchere pentru atractiile turistice, cinematografe si magazine.

"Am lansat unele oferte de reduceri pentru consumatori in ultimele zile, in speranta ca ii vom ajuta pe consumatori sa revina la o viata normala", a declarat purtatorul de cuvant al lantului Pacific Coffee, referindu-se la o oferta care include o cafea si o chifla care costa 20 de yuani (2,83 dolari).

Aproximativ 500 de cinematografe s-au redeschis in cursul weekend-ului, dupa ce au fost inchise pentru aproape doua luni, insa incasarile pentru ziua de sambata s-au ridicat la suma modesta de 30.000 de yuani (4.245 dolari).

In ultimele saptamani, autoritatile chineze au inceput sa relaxeze restrictiile, ceea ce ii incurajeaza pe consumatori sa revina in mall-uri si restaurante, chiar daca raman ingrijorati cu privire la siguranta locului de munca si posibilele reduceri de salarii provocate de o economie in dificultate.