EximBank si Agricover Credit IFN majoreaza acordul de imprumut la 200 de milioane de lei

EximBank si Agricover Credit IFN au agreat prelungirea acordului incheiat si suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de imprumut in valoare de 150 de milioane de lei, pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii de noi produse si servicii financiare destinate agricultorilor romani.

Scris de Agro Food, Marti, 16 Iunie 2020

“Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de imprumut in valoare de 150 de milioane de lei si prelungirea perioadei de tragere pana in 2022. Agricultura reprezinta un domeniu strategic pentru noi si, prin acest parteneriat cu Agricover Credit IFN, ne implicam activ in sustinerea agribusiness-ului romanesc mai ales acum cand producatorii parcurg o perioada deja dificila si au nevoie de formule rapide si flexibile de suport financiar. Contribuim astfel la furnizarea de solutii pentru acoperirea necesarului de lichiditati al agricultorilor locali, ajutandu-i sa depaseasca provocarile contextului actual si sa-si dezvolte afacerile”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

 

EximBank si Agricover Credit IFN au incheiat primul acord de finantare in 2013, banca acordand societatii un imprumut in valoare de 70 de milioane de lei. De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurand resurse financiare pentru mii de producatori agricoli locali, informeaza un comunicat al bancii.

 

In 2019, Agricover Credit IFN a acordat credite in valoare de 1,88 miliarde de lei, in crestere cu 16% fata de 2018, in timp ce numarul clientilor activi a crescut cu 23% fata de anul precedent, ajungand la 3.434 de fermieri.

 

Agricover Credit IFN, subsidiara a Agricover Holding S.A., deruleaza activitati de Agri-Finance si, de 12 ani, sustine eficient agricultura romaneasca oferind solutii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor. Jucator cheie in finantarea producatorilor agricoli, Agricover Credit IFN ofera produse financiare inovatoare pentru finantarea capitalului de lucru si a investitiilor fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic, prin intermediul unei echipe comerciale puternice extrem de bine reprezentata la nivel national.

 

“Intelegem foarte bine agricultura si cunoastem nevoile specifice ale fiecarui fermier in parte, lucru care ne creeaza un avantaj competitiv in dezvoltarea de solutii de finantare specializate care sa vina in intampinarea potentialelor nevoi de cash flow. Sectorul agricol este mai putin afectat de pandemie, insa seceta prelungita care loveste sudul Romaniei genereaza incertitudine si poate avea un impact potential negativ asupra recoltelor viitoare si a veniturilor preconizate de catre fermieri. In acest context dificil continuam sa sustinem fermierii, ii ajutam sa faca fata situatiilor nedorite, oferindu-le cele mai performante solutii de finantare pentru dezvoltarea afacerilor lor. Recenta majorare a capitalului societatii, cu aproape 47 de milioane de lei, si suplimentarea acordului de imprumut cu EximBank, ne vor permite sa fim cu un pas inainte, pentru a putea oferi partenerilor nostri, fermierii, solutii concrete, adaptate noilor conditii economice”, a precizat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

 

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne.

 

Agricover Credit IFN- subsidiara a Agricover Holding S.A. - este prima institutie financiara din Romania care ofera produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Agricover Holding reuneste activitatile de Agri-Business si Agri-Finance.