Festivalul mieilor in weekend, in Parcul National din Capitala

Parcul National din Bucuresti va gazdui, de vineri pana duminica, Festivalul mieilor, la care vor participa mesteri bucatari din toate zonele tarii.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 24 Mai 2019

„Mielul va fi pregatit in toate formele si pentru toate gusturile: stufat, miel la protap, friptura la tava, bors de miel, drob. Vor fi, de asemenea, tot felul de produse traditionale aduse de la stanasi preparate pe loc”, se precizeaza intr-un comunicat remis la redactie.

Din oferta nu vor lipsi miei perpeliti la protap, batali de primavara pregatiti si ei la protap, la gratar, la ceaun, aromati cu multe verdeturi si condimente. Ciobanii vor aduce cu ei direct de la stana pastrama de oaie, dar si branza pentru bulz, carnati de oaie pentru tocanite si tochituri delicioase.

La festival se vor gasi si mititei, carnati din porc, vita si vanat, frigarui, costite si ciolane. Nu vor lipsi placintele, cozonacii si poale-n brau, dulciuri si dulceturi. In targ se vor gasi si obiecte traditionale lucrate de mesteri autentici. Intrarea este libera.