FrieslandCampina Romania formeaza tehnicieni in sistem de scoala duala

FrieslandCampina Romania lanseaza primul program de invatamant profesional dual, care vizeaza formarea elevilor de clasa a VIII-a interesati sa deprinda competente tehnice si practice in domeniul productiei de lactate, conform unui comunicat al companiei.

Scris de Agro Food, Joi, 25 Iunie 2020

Tinerii interesati sa se inscrie in program pot obtine informatii si pot vizita virtual fabrica din Baciu (Judetul Cluj), accesand site-ul https://scoaladuala-fcr.ro/.

 

Dupa finalizarea programului Scoala Duala FrieslandCampina, cel mai bun elev primeste bursa la o facultate de profil si un loc de munca in cadrul companiei.

 

De asemenea, toti absolventii scolii duale care opteaza pentru studii superioare de specialitate, pot accesa programe de dezvoltare profesionala platite de FrieslandCampina Romania si un loc de munca in companie.

 

Scoala Duala FrieslandCampina se adreseaza elevilor inscrisi la scoli profesionale de stat, interesati de o specializare de Tehnician Mentenanta sau Operator Productie. Elevii vor beneficia atat de o bursa de stat, cat si de o bursa privata, urmand sa faca stagii de practica in mediul real de munca oferit de fabricile Napolact din Cluj si Mures, dupa un algoritm specific sistemului de invatamant dual. Ponderea orelor de pregatire practica si teoretica in fiecare an de studiu sunt: 80% ore de teorie si 20% ore de practica, in anul I; 50% ore de teorie si 50% ore de practica, in anul II; 45% ore de teorie si 55% ore de practica in al treilea an de studiu. Printre beneficiile oferite elevilor sunt transportul gratuit, in functie de un plafon stabilit intern, si analize medicale gratuite.

 

"Ne propunem sa formam o noua generatie de profesionisti motivati sa urmeze o cariera tehnica intr-o industrie stabila, ce are un scop nobil: de a hrani sanatos familiile din Romania. Sistemul de invatamant dual le va permite tinerilor sa se familiarizeze cu mediul de munca si sa decida asumat in privinta propriului parcurs profesional, cum ar fi cel de a creste intr-o organizatie internationala, cu traditie indelungata si cultura antreprenoriala, orientata spre consumator" a declarat Alexandra David, director Resurse Umane FrieslandCampina Romania.

 

Compania mentioneaza ca sistemul de invatamant dual este inscris in sistemul de stat gratuit, fiind sustinut de Ministerul Educatiei Nationale.

 

FrieslandCampina Romania este unul dintre principalii operatori din industria locala de lactate si parte a companiei olandeze FrieslandCampina, organizatie aflata in topul producatorilor mondiali de lactate. FrieslandCampina este prezenta pe piata din Romania cu brandurile Napolact, Campina, Milli, Oke si Dots si ofera o gama larga de produse: lapte de consum, iaurt, branza, unt si gustari pe baza de lapte.