Groupama Asigurari ofera un produs ce permite fermierilor sa acceseze subventia pentru prima de asigurare

Groupama Asigurari ofera fermierilor un produs care le permite accesarea subventiei pentru prima de asigurare.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Duminica, 07 Aprilie 2019

Potrivit reprezentantilor institutiei, pentru a beneficia de sprijinul nerambursabil, fermierii trebuie sa incheie o polita de asigurare care sa respecte criteriile de eligibilitate, dupa care sa depuna cererea de finantare la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

„Groupama este o companie infiintata de fermierii francezi acum mai bine de 100 de ani, in Franta. Ne bucuram deci ca subventiile sunt acum realitate, pentru ca este o oportunitate majora. Ne-am mobilizat prompt pentru a fi alaturi de fermieri, ajutandu-i sa fie competitivi si mai pregatiti in fata fortelor naturii si contribuind, astfel, la un sector agricol mai performant”, a declarat Calin Matei, director general adjunct, Groupama Asigurari.

Conform noilor prevederi (Submasura 17.1) din PNDR 2014 - 2020, conditiile de eligibilitate prevazute de lege sunt: fermierii trebuie sa asigure toata suprafata pentru cultura respectiva; politele de asigurare trebuie sa prevada o franciza atinsa de 20% din productia asigurata (pierderile de productie, calculate la nivelul intregii suprafete a culturii asigurate, situate sub acest nivel raman in sarcina asiguratului); productia asigurata este egala cu productia medie anuala a asiguratului in perioada de trei ani imediat anterioara sau intr-o perioada medie de trei ani bazata pe perioada imediat anterioara de cinci ani, excluzand valorile minime si maxime; prin polita de asigurare sa fie acoperit cel putin unul din riscuri asigurate eligibile: grindina, ploi torentiale si/sau de lunga durata, furtuna, uragan, seceta, arsita, inundatie, ingheturi.