Doar 18% dintre romani cumpara lactate de la producatori locali
Doar 18% dintre respondenti declara ca se duc direct la producatorii locali pentru a ...
Grupul agricol Carmistin a preluat prin compania specializata in productia de carne de pasare Avicarvil fermele, platformele si abatorul detinute de Avicola Targu Jiu.
Scris de Agro Food, Vineri, 29 Septembrie 2017Grupul agricol Carmistin a preluat prin compania specializata in productia de carne de pasare Avicarvil fermele, platformele si abatorul detinute de Avicola Targu Jiu.
„Avand in vedere strategia de dezvoltare a grupului prin investitii in ferme zootehnice, am decis aceasta achizitie, care astazi nu inseamna decat un complex avicol falimentar. La finalizarea retehnologizarii platformei avicole de la Targu Jiu, compania Avirom, parte a grupului Carmistin, va angaja 600 de persoane”, a explicat Iustin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin.
Avicola Targu Jiu detine un abator cu o capacitate 4000 capete/ora, 9 ferme pentru cresterea pasarilor, parc auto (nefunctional), un bloc pentru birouri, platforma de gunoi si 66 de hectare de teren. Dintre cele 9 ferme, doar 4 au fost mentinute in functiune dupa privatizare. Potrivit acestuia, planul de afaceri pentru relansarea capacitatilor unitatii din Gorj prevede redeschiderea primelor ferme in primavara anului viitor, iar toate platformele vor fi modernizate in 2018.
Grupul Carmistin, detinut de antreprenorul Iustin Parasciv, a fost infiintat in anul 2003 si include atat productie agricola, cat si ferme zootehnice. Avicarvil este specializata in productia de carne de pui si de?ine brandurile La Provincia si NaturAvi. Pe langa Avicarvil, grupul mai detine compania Ana & Cornel prin care opereaza fabrica de mezeluri si reteaua de magazine.
Doar 18% dintre respondenti declara ca se duc direct la producatorii locali pentru a ...
Importurile de lapte brut s-au majorat cu 24,4% (+26.426 tone) in anul 2020 fata de ...
Companiile care isi desfasoara activitatea in sectoarele cele mai afectate de ...