Hibrizi cu adevarat high oleici! (P)

In ultimii ani, auzim tot mai des despre floarea soarelui high oleica sau despre uleiul high oleic, adica un nou tip de floare/ulei, diferit ca profil fata de cel original, in care acidul oleic trebuie sa fie minim 80%, fata de 20%, procent intalnit la uleiul linoleic.

Scris de Agro Food, Joi, 26 Noiembrie 2020
Sunt diferite pareri si studii referitoare la acest subiect, studii ce evidentiaza latura mai sanatoasa a uleiurilor cu un continut ridicat de acid oleic – asa numitul Omega 9, care este mai sanatos pentru organism in comparatie cu acidul linoleic – Omega 6.

 

Astazi, uleiul high oleic este in proportie de peste 95% consumat in industria pentru producerea biscuitilor, margarinei, chips-urilor s.a. si doar 5% este imbuteliat. Este vazut ca un inlocuitor al uleiului de masline, poate chiar mai bogat in Omega 9 si mai ieftin.

 

Compania Corteva pune la dispozitia fermierilor un portofoliu de 3 hibrizi HO Express®: P64HE118, P64HE133 si P64HE144, hibrizi ce au un continut de acid oleic de peste 90% si vin cu un avantaj major din acest punct de vedere - minim 5% acid oleic peste hibrizii competitori.

 

Acesta diferenta de minim 5 procente este foarte importanta pentru fermieri, deoarece marea majoritate a contractelor stabilesc un minim 82% acid oleic, iar riscul sa fie depunctati sau sa fie chiar declasati din categoria HO este ZERO cand vine vorba de cei 3 hibrizi Pioneer®.

 

Trebuie sa constientizam faptul ca genetica este esentiala in atingerea procentului de acid oleic. Echipa de cercetare Corteva, pe langa productivitate, urmareste foarte atent acest aspect si nu avanseaza un hibrid, daca nu realizeaza un minim de 90% acid oleic.

 

Pentru a fi siguri de continutul minim de acid oleic de 82%, alegerea corecta a hibridului reprezinta pasul cel mai important. Hibrizii Pioneer® sunt garantia realizarii acestui minim, indiferent de conditiile de tehnologie, conditiile meteorologice sau orice alt aspect.

 

Un continut de peste 82% ofera sansa de a obtine un pret mai bun prin negociere. Au fost fermieri care au realizat un continut de acid oleic de 92% la hibrizii Pioneer®, ceea ce le-a adus un extra bonus de 50$/t.

 

Pentru fermierii cu adevarat cultivatori de floare high oleica, cea mai buna alegere o reprezinta singurii hibrizi cu ADEVARAT HIGH OLEICI, hibrizii Pioneer®: P64HE118, P64HE133 si P64HE144.

 

Productivitatea ridicata, profilul perfect al uleiului si adaptabilitatea vin la pachet cu tehnologia Express® ce ii face cu adevarat pretabili in orice ferma, in orice an!

 

Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Oilseeds, RO & MD