Hibrizi noi de porumb completeaza portofoliul Corteva Agriscience (P)

Anul acesta, Corteva Agriscience ofera fermierilor din Romania 10 noi hibrizi de porumb care completeaza portofoliu brandului Pioneer® cu genetica generatiei viitoare.

Scris de Agro Food, Marti, 03 Noiembrie 2020
Sporurile de productie obtinute de hibrizii din noua gama, lansata anul acesta, sunt mai mari cu un procent de 8-10% fata de productiile hibrizilor consacrati, acest lucru reprezentand un pas urias inainte, in ceea ce priveste productivitatea, dar si caracterele agronomice.

 

Cand vorbim de gama de hibrizi Optimum® AQUAmax®, 4 din cele 10 noi produse apartin acestui brand si aduc ca si beneficii fermierilor, pe langa productivitatea la cele mai ridicate niveluri si o foarte buna stabilitate, ceea ce se traduce prin protectia investitiei dumneavoastra, a fermierilor.

 

Cei 4 hibrizi noi de porumb care fac parte din grupa AQUAmax® sunt: P8834 (FAO 310) – este un hibrid care se poate lupta cu hibrizi ce depasesc aceasta maturitate. Are o productivitate excelenta, o exceptionala toleranta la seceta si arsita si o stabilitate buna. Prezinta caractere agronomice foarte bune, mai ales cand vine vorba de toleranta la bolile porumbului. Acest hibrid este recomandarea specialistilor Corteva pentru cultura dubla, chiar si dupa rapita!

 

P9610 (FAO 330) – este un hibridul timpuriu, cu o deosebita plasticitate ecologica si profil agronomic puternic. Prezinta o capacitate ridicata si constant de productie si o toleranta excelenta la seceta si arsita. Se recomanda semanatului timpuriu!

 

P9889 (FAO 350) – este cel mai de temut hibrid din categoria lui de maturitate, destinat fermierilor care fac tehnologie si care vor sa utilizeze ultimele descoperiri stiintifice ale geneticii. Foarte buna toleranta la seceta si arsita.

 

Prezinta caractere agronomice net superioare, fiind un hibrid cu “stay green”. P0217 (FAO 420) - este hibridul care va aduce satisfactii de productie imense fermierilor care il vor cultiva in conditii de stabilitate exceptionale.

 

Arhitectura favorabila cu tulpina si radacini puternice. Recomandat pentru zonele aride si semi-aride de campie, din sudul si vestul tarii.

 

Peste toate acestea, tehnologia LumiGEN™ vine sa completeze si sa potenteze puterea de productie a noii genetici oferite de Corteva, protejand investitia fermierilor in primele faze de vegetatie, cand mica plantula porneste in viata si cand are cel mai mult nevoie de ajutor. Practic, LumiGEN™ este acea “Pia Mater” ce va oferi protectia infailibila impotriva actiunii factorilor de stres.

 

LumiGEN™ brand inglobeaza cele mai eficiente si inovatoare solutii de tratament fungic, insecticid si microbiologic, acesta din urma avand rol in stimularea si optimizarea activitatii rizosferei. LumiGEN™ asigura startul culturii prin conexiuni mai bune intre sol si tinerele plante, accelerand si consolidand dezvoltarea plantelor.

 

Mihai Valentin- Category Marketing Manager Corn & Soybean
Corteva Agriscience Romania si Moldova