HoReCa Business Accelerator ofera premii de 2.000 de euro in 2021

Acceleratorul HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, se extinde in 2021 cu a doua editie si va acorda un premiu de 2.000 de euro pentru cel mai bun pitch, independent de posibilele finantari acordate in program de fonduri de investitii si investitori de tip angel.

Scris de Agro Food, Marti, 15 Decembrie 2020
Cu ocazia editiei din 2021 a HoReCa Business Accelerator, organizatorii extind aria de selectie pentru start-up-uri in Republica Moldova si in Diaspora romaneasca, printr-un parteneriat cu RePatriot, proiect al Romanian Business Leaders, care devine astfel scouting partner al programului. De asemenea, a fost stabilit un parteneriat cu KPMG, care devine Fiscal Partner al acceleratorului. Si la aceasta editie se continua parteneriatul cu Tuca, Zbarcea si Asociatii in ceea ce priveste aspectele legale, de dreptul concurentei si marca inregistrata, dar si aspecte legate de M&A si financing.

 

Antreprenorii din Romania, Republica Moldova si din Diaspora se pot inscrie in perioada 14 decembrie 2020 – 31 ianuarie 2021, iar bootcamp-ul acceleratorului va fi organizat in perioada: 10 februarie – 26 martie 2021. Toate activitatile celei de-a doua editii HoReCa Business Accelerator vor avea loc online.

 

“Extinderea programului HoReCa Business Accelerator reprezinta un moment important in procesul de recuperare a sectorului ospitalitatii. Antreprenorii si investitorii inovatori sunt cei care pot da startul unei reveniri in V a sectorului HoReCa, iar noi suntem aici sa le facilitam dezvoltarea, sa ii punem in contact cu profesionisti ai industriei si sa ii ajutam sa gaseasca finantare pentru businessurile lor”, a declarat Robert Agarici, coordonatorul HoReCa Business Accelerator.

 

Noua cohorta va fi dedicata start-up-urilor cu un model sau idee de afacere in concept de servire a mancarii si bauturii, concept de produse dedicate sectorului si produse digitale aplicabile.

 

Dintre antreprenorii care au aplicat pentru un loc in editia din anul 2020 a acceleratorului, 50% dezvolta produse digitale, 25% creeaza concepte de produse dedicate sectorului si 25% au un model de business bazat pe concepte de servire a mancarii si bauturii. De asemenea, 80% dintre proiectele inscrise la prima editie a HoReCa Business Accelerator au fost la nivelul de startup, iar 20% au fost idei de afaceri.

 

Printre firmele din prima cohorta a HoReCa Business Accelerator se numara startup-ul Comarket, un marketplace B2B adresat industriei ospitalitatii romanesti, listat pe platforma de crowdfunding Seedblink, care a atras deja o investitie de tip equity de 70.000 euro din partea Tuca Zbarcea & Asociatii.

 

De asemenea, alte doua businessuri care au absolvit prima editie a HoReCa Business Accelerator se afla in tratative avansate cu fondurile de investitii si investitori de tip angel, parteneri ai HoReCa Business Accelerator.

 

Calendar HoReCa Business Accelerator 2021
- Inscrieri: 14 decembrie – 31 ianuarie.
- Jurizare si selectie businessuri: 1-5 februarie
-Bootcamp HoReCa Business Accelerator: 10 februarie – 26 martie
- Absolvire: 2 aprilie
- Pitching Day: 5 aprilie
 
Echipele care au participat anul acesta in acceleratorul HoReCa Business Accelerator au prezentat planurile de business unor investitori ca Founders Bridge, Sparking Capital, GapMinder, TechAngels si Early Game Ventures, carora li s-au alaturat 12 investitori business angel.

 

Printre traineri, mentori si membrii juriului se numara Dan Isai, CEO Salad Box, Utku Ogrendil, CEO SIBS Romania, Razvan Gheorghiu-Testa, partener fondator al Tuca Zbarcea & Asociatii, Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality, Gabriel Iovu, CEO Expressoft, Mugurel Stan, professional coach, Traian Titirisca, antreprenor si consultant HoReCa, Bebi Oprea – Antreprenor HoReCa, Mihai Barsan, fondator brandelier.biz, Dragos Apostol, partener Tuca Zbarcea & Asociatii, Alexandra Craciun – Branding specialist, Radu Savopol – CEO 5 to go, Ray Iunius – CEO Winsedswiss, Dragos Doros – Tax Partner KPMG.

 

Despre Hospitality Culture Institute
Hospitality Culture Institute reuneste lideri din ospitalitate, profesionisti din diverse industrii, arhitecti, reprezentanti media, antreprenori si manageri. Misiunea Institutului este de a identifica tendinte cu impact economic, social, politic si cultural si de a impartasi know-how si solutii aplicate. Cele mai importante proiecte ale Hospitality Culture Institute sunt Conferinta Nationala a Industriei Ospitalitatii, Horeca Business Accelerator, Romanian Hospitality Awards, National Food Service research si Intimate roundtable conversations.