IPSO Agricultura sprijina accesul la educatie digitala

Cel mai important jucator pe piata de masini si utilaje agricole din Romania, IPSO Agricultura, se alatura initiativei organizatiei Narada in efortul de a reconecta la educatie peste 1.000 de elevi ai liceelor tehnologice cu care colaboreaza.

Scris de Agro Food, Miercuri, 13 Ianuarie 2021
“Printre primele obiective de dezvoltare durabila ale ONU la care si Romania a aderat regasim «garantarea unei educatii de calitate si promovarea oportunitatilor de invatare de-a lungul vietii pentru toti». Cred ca educatia este chiar baza, fundatia pe care se construieste un organism, o societate si care face rotile sa se invarta. La IPSO credem foarte mult in importanta invatarii si dezvoltarii partilor pentru succesul intregului si investim atat in instruirea angajatilor, cat si a clientilor si a viitorilor profesionisti din domeniu”, spune Arnaud Van Strien, presedintele executiv al IPSO Agricultura, parte a grupului francez Monnoyeur.
 
Astfel, IPSO Agricultura s-a implicat activ in pregatirea tinerilor din comunitatile in care este prezenta, multi dintre acestia devenind, peste ani, angajati ai multinationalei. Insa, criza sanitara pe care o traverseaza Romania a acutizat si situatia in care se afla sistemul educational.
 
“Inca de la declansarea starii de urgenta, Narada a actionat eficient si constant pentru a reconecta la educatie mii de elevi din toate zonele tarii. Prin implicarea voluntarilor, liderilor locali, a personalitatilor din zona antreprenoriala si mai ales prin valorizarea puterii comunitatilor, Narada a cautat sa deschida calea spre o educatie demna de secolul 21 tuturor elevilor care nu mai aveau aceasta sansa. Totodata, a oferit profesorilor oportunitatea de a-si face auzita vocea pe ecosistemul de crowdfunding www.narada.ro. Aceasta platforma este considerata de IPSO Agricultura cea mai potrivita solutie pentru a-si continua misiunea de facilitare a accesului la educatie si invatare continua”, se arata in comunicatul companiei.
 
In mod concret, Narada si IPSO Agricultura incurajeaza profesorii de la liceele tehnologice cu care colaboreaza sa isi inscrie proiectele si necesarul pentru a le indeplini, pe platforma narada.ro. “Si, cu cat o vor face mai repede, cu atat va putea fi urgentata implementarea lor, pentru ca proiectele vor avea sansa de a intra in ciclul de finantare chiar la inceput de an. Peste 1000 de elevi fara acces la educatie din cauza unor circumstante sociale speciale si de sanatate publica isi vor putea face planuri de viitor prin implicarea comunitatilor mobilizate de IPSO Agricultura si Narada”, spun reprezentantii IPSO Agricultura.
 
Prezenta pe piata romaneasca din 1996, IPSO Agricultura este parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel international.
 
Narada este o organizatie nascuta sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation (rbls.ro), fiind o comunitate formata din antreprenori, manageri, oameni de actiune al carei scop este acela de a oferi solutii eficiente si rapide de modernizare a educatiei.