IRUM a lansat pe piata primele motocultoare concepute de propriul centru de cercetare

Cel mai mare producator roman de tractoare agricole si forestiere, IRUM Reghin, o companie cu capital suta la suta romanesc, a lansat pe piata, vineri, primele motocultoare concepute in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare (IFOR) al fabricii.

Scris de Agro Food, Luni, 07 Iunie 2021

'Este vorba de motocultoare realizate la cele mai inalte standarde internationale. Gama PSU este un rezultat al colaborarii celor doua firme transilvanene, prin Centrul de Cercetare si Dezvoltare (IFOR) din Reghin al fabricii IRUM. Utilajele PSU vin in intampinarea nevoilor fermierilor romani, cu solutii adaptate activitatilor agricole specifice. Aceste utilaje, care incorporeaza multa inovare, contribuie la cresterea productivitatii si la o utilizare mai eficienta a resurselor. Astfel, noua gama PSU contribuie la dezvoltarea Romaniei. Motocultoarele marca PSU au fost configurate conform cerintelor rezultate din studiile de piata efectuate, cu o putere cuprinsa intre 3-15 CP si accentul pus pe insusirile esentiale pentru fermieri - calitate, fiabilitate si usurinta in utilizare', a aratat compania, intr-un comunicat de presa.

 

Noile utilaje au un design compact si o greutate redusa, sunt usor de manevrat si de intretinut si sunt folosite la o gama foarte variata de lucrari in orice gospodarie, in vie, in livada, in gradina de legume, in sera de flori sau la plante medicinale, pe fanete sau culturi din camp.

 

Directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean, sustine ca dezvoltarea acestei noi game de produse este o consecinta a misiunii asumate de grupul reghinean, aceea de a pune noile tehnologii la dispozitia agricultorilor romani.

 

'Investitiile facute in ultimii ani in zona de tehnologie, experienta acumulata deja in piata agro din Romania, reteaua proprie de magazine MAVI, dar si dorinta de a veni in sprijinul gospodarilor romani, au stat la baza deciziei noastre de a ne extinde portofoliul de utilaje mici si produse adiacente sub marca PSU', a afirmat Mircea Oltean.

 

In urma deschiderii Centrului de Cercetare si Dezvoltare Tractoare Agricole si Forestiere IFOR, IRUM a lansat, in 2018, primul tractor romanesc conceput si produs la Reghin, modelul TAGRO.

 

Compania reghineana are peste 500 de angajati, care lucreaza in productie, dar si in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare Tractoare Agricole si Forestiere IFOR, a fost fondata in urma cu 67 de ani si detine un sistem integrat de productie, care include departamente de turnatorie, debitare, tratament termic sau prelucrari mecanice cu comanda numerica.