Iepurasii de ciocolata inveliti in folie de aur sunt marca inregistrata Lindt, a decis un tribunal german

Iepurasii de ciocolata inveliti in folie de aur comercializati de grupul elvetian Lindt & Spruengli au obtinut o importanta victorie in justitie, dupa ce un tribunal federal din Germania a decis ca folia de aur beneficiaza de protectia oferita de o marca inregistrata, transmite Reuters.

Scris de Agro Food, Vineri, 30 Iulie 2021
De mai multi ani, producatorul elvetian de ciocolata premium se lupta in instanta pentru a-si proteja unul dintre cele mai bine vandute produse ale sale. Potrivit tribunalului, "Lindt Gold Bunny" este de departe cel mai bine vandut iepuras de ciocolata din Germania, cu peste 500 de milioane de exemplare vandute in ultimii 30 de ani.
 
Dupa ce initial a incercat, fara succes, sa obtina statutul de marca inregistrata pentru pozitia sezand a iepurasului sau, Lindt a schimbat tactica si a incercat sa protejeze culoarea de aur a foliei, o strategie care pare sa fi dat rezultate.
 
Potrivit tribunalului federal german, culoarea de aur a foliei utilizata drept ambalaj pentru iepurasii de ciocolata beneficiaza de statutul de marca inregistrata, citand in sprijinul acestei decizii un studiu de piata prezentat chiar de producatorul elvetian care arata ca 70% dintre respondenti asociaza culoarea aurie cu iepurasul Lindt.
 
Anterior, un tribunal din München a respins solicitarile formulate de Lindt impotriva producatorului german de dulciuri Heilemann, companie detinuta de grupul Viba Sweets, care comercializeaza si el un iepuras de ciocolata invelit in folie de aur. Curtea de apel va fi nevoita acum sa reexamineze acest dosar.
 
Lindt & Spruengli a subliniat ca nu intentioneaza sa scoata de pe piata alti producatori de iepurasi de ciocolata dar ca vrea sa se protejeze impotriva imitatorilor care incearca sa profite de reputatia pe care firma elvetiana si-a construit-o de-a lungul anilor. "Sunt multe moduri prin care pot fi conceputi iepurasii de Pasti care nu incalca drepturile Lindt & Spruengli", a informat un purtator de cuvant al companiei elvetiene.