Inatreq™ Active a fost aprobat in Marea Britanie

Corteva Agriscience a anuntat ca Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe baza de Inatreq™ active.

Scris de Agro Food, Miercuri, 07 Aprilie 2021
Univoq™ pe baza de Inatreq™ activ, aprobat acum pentru comercializare si utilizare in Marea Britanie, este un nou fungicid care ofera un control curativ si eradicativ exceptional pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermieri.
 
Produsul aprobat in Marea Britanie este prima si unica solutie din ultimii 15 ani pentru Septoria, cu formularea brevetata iQ-4 ce permite fungicidului Univoq™ sa adere la frunze si sa se raspandeasca in acestea.
 
Produsul va fi disponibil pentru comercializare in Marea Britanie la timp pentru a fi aplicat in al doilea trimestru in cultura de grau. Inatreq™ active este deja aprobat pentru utilizare in culturile de cereale in Franta, Belgia, Luxemburg, Irlanda si Grecia, procesul de inregistrare continuand in toata Europa si in alte zone importante de cultivare a cerealelor.
 
Inatreq™ prezinta performante biologice exceptionale, iar prin controlul si combaterea Septoriei, ofera fermierilor un nou instrument care sa ajute la gestionarea eficienta a atacului, deoarece nu prezinta rezistenta incrucisata la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale. In plus, fermierii vor beneficia de flexibilitate in aplicarea produsului, ca si de performantele sale consistente si cu spectrul larg de actiune.
 
Michael Ashworth, Cereal Fungicides Category Marketing Manager, Corteva Agriscience UK, a declarat: „Punctul forte al fungicidului Univoq™ este controlul viguros al Septoriei - cea mai mare amenintare si cea mai pagubitoare boala care afecteaza fermele din Marea Britanie.”
 
„Lansarea fungicidului Univoq™ in Marea Britanie este un reper important pentru cultivatorii de cereale, deoarece acest produs raspunde provocarilor unui management durabil si satisface dorinta fermierilor pentru produse inovative pentru protectia si siguranta culturilor. Molecula activa din Inatreq™ functioneaza diferit fata de orice alt fungicid pentru cereale disponibil in Marea Britanie. In ultimul deceniu de dezvoltare, si-a demonstrat capacitatea de a mentine culturile verzi pentru mai mult timp, permitand plantelor sa-si atinga potentialul de productie.”
 
William Corrigan, UK & Ireland Country Leader Corteva Agriscience, a declarat: „Corteva Agriscience este recunoscuta ca avand cel mai inovativ portofoliu de produse din industrie, iar comercializarea fungicidului Univoq™ pe piata din Marea Britanie este una dintre realizarile majore ale companiei de-a lungul timpului. Datorita originii naturale a produsului Inatreq™ active, indeplinim cerintele consumatorilor europeni pentru produse mai durabile.”
 
„Acest fungicid reprezinta cea mai recenta solutie, rezultat al inovatiilor tehnologice dezvoltate de compania noastra, ajutand fermele sa isi indeplineasca obiectivele de a fi profitabile si durabile pentru viitor.”
 
Fungicidul Univoq™ ofera o protectie excelenta, de lunga durata, mentinand frunzele verzi pentru mai mult timp dupa aplicare, rezultand astfel o productivitate ridicata. Loturile de testare din Marea Britanie au demonstrat si un control asupra ruginii galbene si ruginii brune, in conformitate cu standardele existente pe piata. Acest fungicid va fi aplicat pe scara larga in trimestrul al doilea, la aparitia frunzei stindard. In conditiile de cultura ale Regatului Unit, aceasta abordare ofera in mod constant un beneficiu major pentru sanatatea culturilor.