KORVETTO, cea mai avansata solutie pentru controlul buruienilor din cultura de rapita (P)

Desi este o cultura profitabila si o buna premergatoare pentru cerealele de toamna, rapita devine din ce in ce mai greu de cultivat in Romania, din cauza conditiilor climatice din toamna, in special a secetei.

Scris de Agro Food, Marti, 12 Ianuarie 2021
Daca in conditii normale s-au cultivat si 750.000 ha, anul acesta suprafata semanata este cu mult sub acest sub acest potential. Totusi, in multe zone, aceasta cultura are o stare de vegetatie foarte buna si se asteapta productii ce vor satisface asteptarile fermierilor.
 
Pe langa conditiile climatice din toamna, nefavorabile culturii de rapita, buruienile, bolile si daunatorii constituie un alt grup de factori de risc care ameninta aceasta cultura. Ca urmare, fermierii trebuie sa le acorde o atentie deosebita.
 
Conditiile foarte blande din ultimele ierni, fara zapada si inghet pe perioade mai lungi de timp, au facut ca buruienile sa se dezvolte si sa concureze pentru apa si hrana cu plantele de cultura.
 
De aceea, compania Corteva Agriscience va pune la dispozitie NOUA solutie tehnologica pentru controlul buruienilor dicotiledonate anuale si perene - erbicidul KORVETTO TM .
 
KORVETTO TM este NOUL erbicid post-emergent destinat utilizarii primavara in cultura de rapita de toamna pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate (cu frunza lata).
 
Produsul contine noua substanta activa halauxifen-methyl (Arylex™ Active) 5g/L si clopiralyd 120 g/L, fiind omologat in doza de 1 L/ha. Momentul aplicarii este primavara, de la inceputul alungirii tulpinii plantelor de rapita (BBCH-30) - pana cand mugurii florali sunt prezenti dar sunt inca acoperiti de frunze (BBCH-50).
 
KORVETTO TM controleaza foarte bine buruieni dicotiledonate, precum turita (Galium aparine), buruiana care da cele mai multe batai de cap fermierilor, atat in perioada de vegetatie a culturii, concurand planta, cat si la recoltarea si valorificarea productiei. Alte buruieni problema foarte bine controlate de erbicidul KORVETTO TM sunt: palamida (Cirsium arvense), musetelul (Matricaria spp.), loboda (Chenopodium album), macul (Papaver rhoeas) – inclusive macul rezistent la erbicidele sulfonil-ureice, susaiul (Sonchus arvensis), cornutii (Xanthium strumarium), maturica (Descurainia sophia).
 
Erbicidul KORVETTO TM are o selectivitate foarte buna pentru cultura de rapita si permite rotatia fara probleme pentru toate culturile succesive care urmeaza dupa rapita tratata cu Korvetto.
 
Produsul KORVETTO TM va deveni cea mai sigura metoda de a scapa de buruienile dicotiledonate, atat anuale cat si perene, care se poate aplica primavara.
 
Atentie: Nu se aplica toamna!!!
 
Maria Cirja- Marketing Manager Romania & Rep Moldova