Lege. Restaurantele, obligate sa afiseze in meniu numarul caloriilor

Pana la sfarsitul acestui an, restaurantele din Irlanda vor fi obligate prin lege sa afiseze cuantumul caloric in meniuri.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 06 Martie 2019

Ministrul Sanatatii, Simon Harris a anuntat ca intentioneaza sa publice legislatia pana la sfarsitul lui 2019. Decizia face parte din proiectul Guvernului cu privire la reducerea obezitatii.

„Acest lucru a fost dezbatut si discutat de ceva timp. Voi publica legislatia in cursul acestui an pentru a introduce postarea de calorii. Sper ca antreprenorii din intreaga tara vor realiza aceasta cerinta din proprie initiativa. Pana la urma este vorba despre informarea consumatorilor si este cu siguranta un lucru bun. Recunoastem insa ca implementarea acestei decizii necesita o baza juridical, asadar ne vom ocupa de acest aspect”, a declarat Harris pentru Irish Times.

Potrivit acestuia, un sistem de iluminare ca cele precum ale unui semafor, culoarea rosie sa seminifice felurile de mancare cu continut caloric ridicat, iar cele cu verde pentru optiunile cu un continut scazut de calorii, poate fi un prim pas in implementarea noii legislatii.