Macromex investeste 15 mil. euro intr-un centru de distributie ultratehnologizat

Macromex, companie care activeaza in industria alimentara pe segmentul produselor cu temperatura controlata, anunta construirea celui de-al doilea depozit, Corso Distribution Center, in localitatea Chitila.

Scris de Agro Food, Joi, 14 Ianuarie 2021

Costul investitiei se ridica la valoarea de 15 milioane de euro si va fi finantat atat din fonduri proprii, cat si dintr-un credit de investitii pe termen lung oferit de Alpha Bank Romania.

 

Noul depozit va acoperi o arie de 10.000 mp si va fi compus din zona de depozitare pentru congelate, cea pentru refrigerate, o cladire administrativa cu doua etaje, precum si diverse cladiri tehnice. Aceste constructii se vor situa pe o suprafata de teren de 50.000 mp, pe care se are in vedere o extindere viitoare.

 

Corso Distribution Center va avea o capacitate de depozitare de 10.500 de paleti in zona de temperatura de -24 grade Celsius si de 2.200 de paleti in zona produse refrigerate (0-2 grade Celsius) cu cate sapte, respectiv trei porti de andocare prin intermediul carora vor putea circula peste 3.000 paleti IN/OUT zilnic. De asemenea, in interiorul depozitului vor exista zone de pregatire a comenzilor de livrat catre clienti, ce vor permite procesarea a mai mult de 800 comenzi zilnic.

 

Facilitatea va fi deservita de o zona de parcare cu mai mult de 150 de locuri, atat pentru autoturisme, cat si pentru autoutilitare si camioane, fiind prevazuta si cu 10 statii de incarcare rapida a bateriilor masinilor electrice.

 

Corso Distribution Center va beneficia de cele mai noi tehnologii logistice si IT pentru receptia, incarcarea/ descarcarea si manipularea marfurilor, precum electrostivuitoare cu tehnologie Lithium-ion, sistemul de pregatire a comenzilor "pick by voice" sau sistemul de management al marfurilor din depozite. De asemenea, va exista o zona de training si de prezentare de produse cu facilitati de pregatire a mancarii. Atat zona de depozit, cat si cea de birouri, vor beneficia de toate facilitatile unei bune exploatari: sala de mese, vestiare, sali de sedinte, grupuri sanitare, la cele mai moderne standarde.

 

"Faptul ca progresul tehnologic este un proces continuu, general si ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferentiaza insa jucatorii din peisajul macroeconomic este mai degraba viteza de adaptare la schimbarea continua si adoptarea tehnologiei pe masura dezvoltarii ei. Macromex este unul dintre acei jucatori agili, cu abilitatile necesare pentru a construi atat pe piete mature, cat si noi, produse si branduri relevante, echipe si infrastructura de top. Astfel, aceasta investitie vine firesc in intampinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai inalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice si de distributie", a afirmat Albert Davidoglu, CEO Macromex.

 

Albert_Davidoglu_Macromex

 

In ceea ce priveste grija pentru mediu, Macromex are foarte multe proiecte implementate, precum colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea acestora, inclusiv a echipamentelor electrice si electronice, renuntarea la achizitia de apa imbuteliata. S-a redus masiv consumul de hartie prin implementarea unui sistem electronic de emitere, circulatie si arhivare a diverselor documente interne.

 

De peste 5 ani, in depozitul din Campia Turzii, 30% din energia electrica consumata provine de la o ferma de panouri fotovoltaice. Se are in vedere achizitia, in viitor, de autoturisme si autoutilitare electrice, motiv pentru care, la Corso Distribution Center, a fost prevazuta dotarea cu 10 de statii de incarcare rapida a acestora. De asemenea, se vor utiliza timere automate pentru economia de electricitate, care practic intrerup automat alimentarea cu electricitate, in afara orelor de program, a diverselor echipamente de iluminat si climatizare. Se vor folosi corpuri de iluminat pe baza de leduri si echipamentele de frig de ultima generatie, eficiente energetic, ce vor asigura o reducere a consumului de electricitate cu 30%, comparativ cu vechea locatie, desi in Chitila capacitatea de depozitare va fi dubla.