Magiunul de prune Topoloveni a fost inclus in Registrul National al Mentiunilor Nutritionale si de Sanatate

Magiunul de prune Topoloveni a intrat in Registrul National al Mentiunilor Nutritionale si de Sanatate, sub numarul de inregistrare 1360, informeaza compania printr-un comunicat.

Scris de Agro Food, Joi, 10 Septembrie 2020

"Calitatea acestuia si beneficiile lui pentru sanatate au fost astfel recunoscute o data in plus. Mentiunea nutritionala "fara adaos de zahar" a fost obtinuta de catre magiunul de prune Topoloveni dupa un proces riguros de verificare a efectelor benefice ale produsului asupra sanatatii consumatorilor si dupa avizele stiintifice ale institutiilor UE abilitate", se mentioneaza in comunicat.

 

Utilizarea mentiunilor nutritionale si de sanatate este un demers al Comisiei Europene (Regulamentul CE 1924/2006) care are drept scop incurajarea stilului de viata sanatos si, de asemenea, corecta informare a consumatorilor si protejarea acestora.

 

Mentiunile sunt acceptate doar atunci cand se bazeaza pe dovezi stiintifice si numai dupa verificarea corectitudinii si a relevantei dovezilor de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA).

 

Prin intermediul Ministerului Sanatatii din Romania, magiunul de prune Topoloveni a trecut cu succes prin toate etapele de validare, figurand de acum incolo in lista produselor din Romania si din Uniunea Europeana care protejeaza sanatatea consumatorilor. Prezenta magiunului de prune Topoloveni in Registrul National al Mentiunilor Nutritionale si de Sanatate il deosebeste de alte produse similare de pe piata si constituie o garantie a calitatii acestuia, subliniaza comunicatul.

 

"Fiecare decizie pe care am luat-o la Sonimpex Topoloveni, mare sau mica, a plecat de la un principiu de la care nu ne-am abatut niciodata: sa scoatem pe piata produse de calitate si sanatoase.

 

Am vazut mereu in cumparatorul nostru o parte integranta a afacerii, care merita si trebuie sa fie tratata cu respect. Nu vrem doar sa vindem, vrem sa dam la schimb, cu fiecare borcan in parte, sanatate pentru clientii nostri. Ne bucuram de aceasta noua certificare a calitatii pentru magiunul de prune Topoloveni si, la fel ca pana acum, sustinem corecta informare a consumatorilor si alimentatia sanatoasa", a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

 

Magiunul de prune Topoloveni, produs de Sonimpex Topoloveni, este primul produs din industria alimentara din Romania care a primit certificatul UE de "Indicatie Geografica Protejata" (IGP).