Maramures: Targ de produse traditionale si biologice pentru sezonul rece

Producatorii de bunuri traditionale si biologice din judetul Maramures vor organiza pe durata a doua zile un targ specializat in aer liber, destinat locuitorilor municipiului Baia Mare care doresc sa-si faca provizii pentru iarna.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 09 Noiembrie 2018

``Va fi un targ specializat care se adreseaza cumparatorilor care doresc sa-si faca un stoc de produse pentru iarna, produse care rezista in camara sau beci, in conditii mai nepretentioase. Vor veni peste 30 de producatori din Maramures, producatori autorizati, mici fermieri, dar si mesteri populari. Incercam sa aducem locuitorilor din municipiul Baia Mare si din localitatile invecinate cat mai multe produse agroalimentare inaintea venirii frigului si zapezii, produse care de obicei sunt folosite frecvent in bucatarie, dar si in perioada sarbatorilor de iarna``, a spus Ioan Tataran, presedintele onorific al Asociatiei Producatorilor Traditionali si Ecologici Maramures.

Potrivit acestuia, fermierii vor aduce in piata centrala din municipiul Baia Mare o gama larga de produse agricole, dar si alimentare. 

``Cartofii, merele, zarzavaturile, ardeii, ceapa, usturoiul si produsele lactate au fost cel mai solicitate, plus produsele din carne de porc, salam de casa, carne pentru ciorbe si supe, painea de casa, dar si un sortiment larg de produse de panificatie si patiserie. Toate bunurile vor fi comercializate la pret de producator, iar in cazul unor comenzi mai mari, bunurile ar putea fi transportate direct acasa. Aici avem in vedere cartofii, merele, perele sau produsele conservate in cantitati mari``, a precizat Ioan Tataran. 

Primaria municipiului Baia Mare a pus la dispozitia fermierilor Piata Revolutiei, vineri si sambata, intre orele 9,00 - 15,00, pentru valorificarea produselor traditionale. Asadar, ofera fermierilor spatii adecvate si tarife modice incurajandu-i sa-si valorifice produsele in nume propriu si nu prin intermediul magazinelor de legume-fructe.