Ministrul Economiei: Cea mai mare probabilitate de infectare este in interiorul restaurantelor

Cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este in interiorul restaurantelor si eu zic ca ar trebui sa mai asteptam doua saptamani, pana la 1 iulie, cu deschiderea acestora, deoarece nu pot trece peste recomandarile Institutului National de Sanatate Publica, ale Ministerului Sanatatii si ale medicilor, a declarat luni ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la Camera Deputatilor.

Scris de Agro Food, Miercuri, 17 Iunie 2020

"Este aceeasi masura de populism de care a dat dovada Partidul Social Democrat. Eu sunt ministru al Economiei. Imi doresc ca economia sa restarteze cat mai repede. Imi doresc ca economia sa treaca peste aceasta pandemie, dar nu pot trece peste recomandarile Institutului National de Sanatate Publica, ale Ministerului Sanatatii, ale medicilor, care ne spun ca probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este in interiorul restaurantelor. Eu zic ca ar trebui cel mai prudent sa mai asteptam doua saptamani. Ne-am propus ca termen 1 iulie. Ca o fac saptamana viitoare din punct de vedere populistic sau mai stam o saptamana si o facem natural practic este acelasi lucru. Dar nu trebuie sa dam peste cap ceea ce spun specialistii si, daca ei recomanda, eu cred ca ar trebui sa-i ascultam", a spus Popescu, intrebat despre decizia PSD de a nu vota prelungirea starii de alerta daca nu se va veni cu masuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor, inclusiv in interiorul acestor unitati.

 

Ministrul a afirmat ca este convins ca absolut toti cei care detin restaurante in interiorul cladirilor sau in interiorul hotelurilor beneficiaza in acest moment de deschiderea teraselor. "Eu cred ca daca toti respectam normele, cu 1 iulie vor fi deschise si restaurantele. Exact cand, in mod normal, in Romania incepe sezonul real turistic", a sustinut el.

 

Seful de la Economie a precizat ca tarile europene sunt cu doua saptamani si jumatate inaintea Romaniei din punct de vedere al izbucnirii epidemiei si nu se poate face o comparatie cu acestea.

 

"Parerea mea este ca, daca in acest moment Institutul National de Sanatate Publica spune ca este pericol, trebuie sa-i ascultam, pentru ca am vazut ce s-a intamplat in acest weekend. Ati vazut ca de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare si nici nu vreau sa ma gandesc ca ar putea sa creasca si mai mult decat a fost ieri, de exemplu, 320. Haideti sa avem rabdare, ca nu mai e mult pana cand vom putea sa mergem linistiti intr-un restaurant in interior sau in exterior, sa ne alegem noi, nu sa mergem numai afara!", a spus Virgil Popescu.

 

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a participat la dezbaterea politica initiata de USR, cu tema "Masurile economice post-Covid si perspective de insanatosire a economiei romanesti".