Nestle nu mai vinde ciocolata cu continut redus de zahar

Vanzarile slabe au determinat grupul elvetian Nestle SA sa inceteze sa mai vanda ciocolata Milkybar Wowsomes, un produs care utiliza o tehnologie inovatoare destinata reducerii continutului de zahar.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 14 Februarie 2020

Vanzarile de ciocolata Milkybar Wowsomes, un produs lansat in urma cu mai putin de doi ani pe piata din Marea Britanie, au fost „dezamagitoare" deoarece gustul era unul diferit de cel al ciocolatei cu un continut normal de zahar, a declarat directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Palzer, potrivit Bloomberg.

Milkybar Wowsomes a fost primul produs care a utilizat o tehnologie dezvaluita de Nestle in 2016 şi care permitea crearea unui zahar cu o structura mai poroasa, ceea ce rezulta in reducerea cu aproximativ o treime a cantitatii de zahar.

Unii analisti se asteptau ca aceasta descoperire sa ofere grupului Nestle un avantaj competitiv pe masura ce producatorii de alimente din intreaga lume cauta modalitati pentru a raspunde la solicitarile consumatorilor pentru produse mai sanatoase. Cu toate acestea, un purtator de cuvant de la Nestle a spus ca noile produse au fost retrase de pe raft la mijlocul anului trecut.

Acum Nestle lucreaza la urmatoarea generatie de tehnici de reducere a zaharului care vor fi introduse in acest an si vor fi implementare intr-o gama larga de produse, inclusiv bauturi.