Noile tratamente pentru seminte dezvoltate de Corteva, utilizate pe 10 mil. hectare in Europa

Estimarile Corteva Agriscience arata ca tratamentele inovatoare pentru seminte sunt folosite pe mai mult de 10 milioane de hectare in Europa, pe masura ce compania isi accelereaza eforturile de a satisface cererea tot mai mare de produse de origine naturala.

Scris de Agro Food, Miercuri, 02 Iunie 2021
Lumidapt ® si Lumibio Kelta, un nou tip de fertilizant tratament samanta si stimulator de crestere dezvoltate de Marrone Bio Innovations, subsidiara Pro Farm Technologies, au fost folosite pe semintele de porumb, rapita de toamna si floarea soarelui marca Pioneer, in sezonul 2021.
 
“Produsele nutritionale de tratament al semintelor derivate din surse naturale ofera o oportunitate unica de a ajuta fermierii sa se indrepte catre practici care au atat beneficii financiare, cat si pentru mediul inconjurator,” a mentionat Andre Negreiros, Seed Applied Technologies Leader, Europa Corteva Agriscience.
 
“Suntem mandri ca aceasta solutie a fost adoptata in toata Europa, contribuind astfel la practici agricole mai durabile. Este pentru prima data cand vedem o utilizare atat de extinsa a unei astfel de tehnologii cu performante si rezultate excelente.”
 
Monica Sorribas, Marketing Leader, Europa Corteva Agriscience a adaugat: “Suntem dedicati inovatiei continue contribuind la cresterea profitabilitatii pentru fermieri, raspunzand, in acelasi timp, cererii consumatorilor privind produse agricole obtinute prin moduri mai sustenabile, conform Obiectivelor noastre de Sustenabilitate 2030.
 
“Lumidapt ® si Lumibio Kelta au dovedit o mai buna uniformitate a culturilor, cu rasarire timpurie, radacini mai puternice si plante mai sanatoase. Produsele derivate din surse naturale nu contin microplastice, fiind in conformitate cu eforturile companiei de reducere a impactului agriculturii asupra mediului.”
 
Aceste noutati vin pe masura ce Corteva Agriscience continua sa construiasca un nou Centru de Tehnologii Aplicate Semintelor (C-SAT) in sud-vestul Frantei, cu scopul de a ajuta fermierii europeni sa asigure culturilor lor cel mai bun start in vegetatie si sa obtina productii excelente.
 
Centrul C-SAT actioneaza ca un laborator, un centru de testare si de tratare a semintelor, cu procese riguroase pentru descoperirea, formularea si testarea reala a tehnologiilor aplicate semintelor. Acest proces permite tratamentul semintelor in scopul protejarii lor si ofera, astfel, fermierilor, solutii inovatoare pentru provocarile unui sector agricol in continua schimbare, conferindu-le valoare adaugata.
 
Anul acesta, Corteva Agriscience va lansa un nou produs pentru cereale, YMPACT ® , dezvoltat prin folosirea noilor tehnologii ca rezultat al acordului comercial cu Pro Farm Technologies.
 
In baza acestui acord, Corteva Agriscience va produce si comercializa in exclusivitate o serie de produse biologice cu aplicativitate pe seminte brevetate pe platforma tehnologica a Pro Farm, pentru a furniza cultivatorilor europeni cele mai bune instrumente disponibile pentru a stimula plecarea in vegetatie si pentru a imbunatati sanatatea plantelor, rezultand randamente de productie si de calitate a culturilor mult imbunatatite.
 
Andre Negreiros a adaugat: “Succesul obtinut cu Lumidapt ® si Lumibio Kelta a fost posibil doar datorita angajamentului puternic dintre Corteva Agriscience si colaboratori inovativi precum Marrone Bio Innovations (MBII) si Pro Farm Technologies si a unei relatii unice pe care o avem cu fermierii si consumatorii din intreaga Europa.”
 
In Romania, Corteva a introdus noile tratamente derivate din surse naturale aplicate semintelor inca din 2019. Fermierii romani au acces la aceste tehnologii si sunt folosite in momentul de fata pe aproximativ 1,5 milione de hectare.
 
Ca parte a angajamentului pe care si l-a asumat, de a creste durabilitatea agriculturii, asa cum cer consumatorii, Corteva a anuntat un acord exclusiv de comercializare, furnizare si distributie cu Eden Research plc , pentru a sprijini fermierii care se straduiesc sa raspunda exigentelor publicului.
 
Acordul Eden Research se refera la produse ce folosesc microcapsule Sustaine™, care sunt din surse naturale, fara plastic, microsfere biodegradabile derivate din drojdie.
 
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.
 
Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro