Paletizarea, cea mai cautata solutie in industria alimentara

In ultima perioada trendurile din vestul Europei au inceput sa prinda contur si pe piata locala de ambalare destinata industriei alimentare.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 19 Noiembrie 2019

Iar, majoritatea antreprenorilor cauta solutii complet automatizate si integrate. „In acest moment, in industria alimentara romaneasca este foarte placut sa se lucreze pe aceste proiecte pentru ca majoritatea clientilor este deschisa la tot ceea ce inseamna nou. Clientii sunt interesati de noutatile pe care le lansam pe piata. Exista insa o mica ruptura - atunci cand ajungem la partea de implementare a proiectului si, acest lucru se intampla din cauza lipsei bugetului”, a declarat pentru AgroFood in cadrul targului INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019, Cristian Stefanescu, director de vanzari Imark Sistem. Potrivit acestuia, dupa o perioada destul de lunga in care se lucreaza pe zona de consiliere se ajunge la realizarea unei solutii si atunci apare si problema lipsei bugetului.

imark director vanzari_1

„Pe partea de ambalare, paletizarea reprezinta una dintre cele mai cautate solutii in majoritatea sectoarele din segmentul agroalimentar”, au mai specificat reprezentantii companiei Imark Sistem. „Motivul principal este faptul ca in acest segment de ambalare tertiara se regaseste un numar semnificativ de persoane care sa se dedice construirii paletului. Ramane insa aceeasi provocare: cum sa realizam o solutie personalizata, dar care sa se incadreze in bugetul clientului”, a conchis directorul de vanzari Imark Sistem.

Cu o experienta de peste 15 ani in dezvoltarea si implementarea solutiilor in domeniul automatizarilor industriale, compania Imark Sistem a inregistrat anul acesta o crestere a vanzarilor cu peste 15%. In acest moment, numarul proiectelor deschise pentru liniile complet automate este de 45 in suma totala de peste 20 de milioane de euro.