Parteneriat intre Comarket si “Harta Producatorilor Locali”

Platforma Comarket, marketplace B2B adresat industriei ospitalitatii romanesti, isi continua cresterea in anul 2021 si sustine producatorii locali prin implicarea in “Harta Producatorilor Locali”, proiect initiat de doi tineri studenti romani, Andrei-Leonard Ilie si Mihail Feraru.

Scris de Agro Food, Joi, 11 Februarie 2021
“Prin intermediul acestui parteneriat, 51% din actiunile platformei intra in portofoliul Comarket. Harta Producatorilor Locali este o platforma care faciliteaza interactiunea dintre consumatori si producatorii locali din Romania. In prezent, platforma reuneste peste 550 de producatori”, se mentioneaza in comunicat.
 
Comarket este un marketplace digital B2B care aduce impreuna profesionistii si vanzatorii din industria ospitalitatii, cu scopul digitalizarii si eficientizarii relatiilor dintre ei. Prin eficientizarea si dezvoltarea pietei de achizitii, platforma sprijina buna desfasurare zilnica a business-urilor din ospitalitate, restaurante, cafenele si hoteluri.
 
“Ne dorim sa fim aproape de platformele si comunitatile care, prin intermediul inovatiei, aduc produsele cu specific local mai aproape de consumator. Ne dorim sa impulsionam industria Horeca sa foloseasca mai mult produsele romanesti. Conceptul farm to table trebuie sa fie un obiectiv central la care antreprenorii din ospitalitate sa aspire cat se poate de mult pentru ca in acest fel dish-urile lor vor capata personalitate si vor sustine micile afaceri locale”, a declarat Eugen Zbircea, COO si co-fondator al Comarket.
 
“Dupa un an de la momentul lansarii platformei, avem in jur de 550 de producatori din mai multe sectoare de activitate. Inca de la inceputul proiectului, viziunea noastra a fost sa cream parteneriate cu alte modele de business care isi propun sa digitalizeze logistica produselor pentru a ajuta producatorii sa acceseze mai usor clienti”, a declarat Andrei Ilie, co-fondator Harta Producatorilor Locali.
 
Comarket ofera, astfel, oportunitatea celor peste 550 de furnizori inscrisi in platforma sa-si promoveze produsele si catre industria ospitalitatii si, in acelasi timp, dezvolta cresterea platformei Harta Producatorilor Locali, astfel incat un numar cat mai mare utilizatori sa comande si sa consume din produsele romanesti.
 
Top 3 produse prezentate pe platforma Harta Producatorilor Locali sunt branzeturile, specialitatile din carne si produsele cu miere de albine. Din perspectiva comercializarii produselor, cele mai importante probleme ale producatorilor traditionali sunt accesul limitat la clienti, nevoile de marketing si lipsa unei strategii “Route to market” prin care produsele sa ajunga la potentialii consumatori.
 
Comarket are, in prezent, 4.000 de produse listate in platforma si 34 de furnizori care ofera materii prime, ambalaje, bauturi, utilaje si servicii. De asemenea, peste 70 de restaurante, cafenele si hoteluri s-au inscris in platforma Comarket.
 
“Principala problema pe care platforma Comarket o rezolva este faptul ca activitatea de achizitii in cadrul unui business HoReCa se desfasoara in prezent fie prin vizita agentului de teren in locatie, fie prin SMS, Whatsapp sau telefon catre agentul de zona. Acest proces este repetitiv, are loc zilnic, iar urmarirea unei comenzi din cele 30 saptamanale presupune de multe ori acelasi flux, astfel incat nu exista istoric, centralizare si nici detalii logistice sau paperless business.”, se mai spune in comunicat.
 
Comarket este o platforma de e-commerce care s-a nascut ca raspuns la nevoile clare ale celor doua segmente principale de jucatori din ospitalitate: profesionistii (achizitorii) pe de-o parte, furnizorii (vanzatorii) de cealalta parte.