Patru firme romanesti au premiat cu 150.000 euro o platforma de comert destinata agricultorilor

Compania de tehnologie australiana AgUnity, care detine o platforma de intermediere intre fermieri si furnizori de servicii, a castigat premiul de 150.000 de euro al competitiei Startup Avalanche Techsylvania, concurs finantat de patru companii romanesti, se mentioneaza intr-un comunicat al organizatorilor.

Scris de Agro Food, Miercuri, 30 Septembrie 2020

Compania australiana s-a prezentat la concursul Startup Avalanche cu platforma AgUnity, descrisa drept un “Alibaba pentru fermieri”, care intermediaza micii agricultori din comunitatile izolate, care nu beneficiaza de servicii bancare, cu furnizorii de servicii necesare acestor fermieri.

 

AgUnity “pune in legatura micii fermieri din intreaga lume cu serviciile necesare productiei si comercializarii in regim de ““fair trade”, se mentioneaza in comunicat.

 

Fondul clujean de investitii Risky Business, organizatorul Techsylvania Startup Avalanche, a fost cofinantator al premiului de 150.000 de euro acordat castigatorului, alaturi de platforma de investitii RocaX, de Catalin Vaduva - fondator si director general al Fortech, si de Voicu Oprean, fondator si director general al AROBS. Totodata, pentru a sprijini dezvoltarea companiilor finaliste, Fortech a oferit un premiu suplimentar in valoare de 50.000 de euro pentru servicii de dezvoltare software.

 

La competitia Startup Avalanche au participat 11 companii din opt tari, iar juriul a fost format din investitori si fonduri de investitii din mai multe tari.

 

Finala concursului Techsylvania Startup Avalanche a reunit in acest an 11 companii din opt tari: Romania, Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, Israel, Germania, Elvetia si Marea Britanie.

 

Juriul a fost compus din investitori din mai multe tari, printre care Trae Stephens (Founders Fund & Anduril Industries), Irina Haivas (Atomico), Rohan Chandran (Angel Investor), Jenny Dreier (EQT Ventures), Jaco Fok (OMV Petrom), Cory Reid (Angel Investor), Trang Nguyen (Trusted Insight), Abdullah Al-Shaksy (Phaze Ventures), Brett Martin (Charge Ventures), David Gorodyansky (AnchorFree), Niko Bonatsos (General Catalyst), Alexandru Bogdan (RocaX), Calin Vaduva (Fortech) si Bogdan Colceriu (Risky Business).

 

Techsylvania Startup Avalanche este unul dintre cele mai importante concursuri de IT din Europa de Est, la a carui ultima editie s-au inscris peste 4.000 de participanti.

 

Fondul de investitii in startup-uri Risky Business a fost fondat la Cluj in 2017 de catre 36 de antreprenori romani din tara si strainatate.