Peste 250 de kilograme de mere stricate descoperite de DSV la o scoala

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava a confiscat, marti, 257 de kilograme de mere stricate de la o scoala din oras si a amendat persoana care a receptionat fructele cu suma de 1.200 de lei. Controalele au fost extinse la producator si la alte scoli din judet.

Scris de Agro Food, Miercuri, 13 Martie 2019

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVA) Suceava a declansat, marti, o serie de controale la o scoala din municipiul Suceava, dupa ce, pe retelele de socializare au fost postate mai multe imagini care aratau ca merele primite de elevi in cadrul programului guvernamental „Lapte, corn si mar” erau stricate.

 

Inspectorii DSVSA Suceava au amendat persoana care s-a ocupat de receptia merelor o amenda de 1.200 de lei si intreaga cantitate de mere, 257 de kilograme, a fost confiscata.

 

 “Am vazut pe o retea de socializare fotografii cu niste mere neconforme dintr-o scoala, am facut ancheta, am investigat. Au fost confiscat 257 de kilograme de mere si s-a aplicat o sanctiune contraventionala de 1.200 de lei persoanei responsabile de receptia merelor in scoala si depozitatea si pastrarea acestora. Verificarile au fost extinse si la producator, o firma din judetul Suceava. Am dat o dispozitie sa se verifice si scoli din judet si urmeaza se avem rezultatele in cel mai scurt timp”, a declarat, pentru Mediafax, directorul DSVSA Suceava, Danut Corneanu.