Peste patru milioane de oua contaminate cu o substanta interzisa

Peste patru milioane de oua contaminate cu o substanta interzisa au fost descoperite intr-o ferma din localitatea Draganesti Vlasca, de catre inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 10 Ianuarie 2019

Descoperirea a fost facuta in luna noiembrie a anului trecut, dar abia acum au sosit rezultatele de laborator. Potrivit DSVSA Teleorman, ouale sunt contaminate cu „Fipronil”, o substanta interzisa in Uniunea Europeana.

„Ca urmare a primirii buletinului de analiza, care releva depasirea limitei maxime admise pentru substanta Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus, pana la data acestui comunicat, sechestrarea unui numar de 4.200.000 de oua, care vor fi dirijate la o unitate autorizata pentru a fi distruse”, se arata in comunicatul DSVSA Teleorman.

La randul lor inspectorii Directiei de Sanatate Publica Teleorman au deschis o ancheta in acest caz. Acestia incearca sa afle cum a ajuns insecticidul in oua.

Fipronil este un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gandacii, puricii, capusele, termitele, coropisnitele si alte insecte. Pana la acest moment, nu se stie daca vreun ou din locul contaminat a fost pus in vanzare.