Placinta cu mere de peste 10 metri, atractia din weekend in Parcul IOR

Cea mai mare placinta cu mere din aceasta toamna, in lungime de peste zece metri, va fi atractia principala a celei de-a treia editii a Festivalului Marului, care va avea loc in weekend, in Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), din Bucuresti, pe platoul din spatele bisericii maramuresene.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 15 Noiembrie 2019

O alta atractie a targului este standul producatorilor de fructe veniti din comuna Voinesti, judetul Dambovita, unde vizitatorii pot savura suc natural de mere stors in fata lor. Doritorii vor avea posibilitatea sa deguste si suc de mere cu sfecla, suc de mere fiert cu scortisoara.

De asemenea, vizitatorii vor putea achizitiona mere Ionatan, Golden, Florina, Generos, Bot de iepure, dar si mere Renet pentru diabetici, toate livrate din bazinul pomicol Voinesti - Dambovita.

Printre produsele care urmeaza sa fie prezentate in cadrul targului se numara produse naturale, prajituri de casa, placinte poale-n brau, placinte moldovenesti, dulceturi, siropuri, produse apicole, sucuri naturale de mere si dulciuri fara zahar.

Vizitatorii vor putea degusta, de asemenea, pastrama de berbecut, mici fragezi, frigarui delicioase, fripturi zemoase, sarmale, fasole cu ciolan. Oaspetii se mai pot delecta si cu cozonac domnesc, placinte bucovinene, ciocolata de casa, prajituri traditionale, covrigi, siropuri, miere, ceaiuri si suc de miere cald cu scortisoara.

Pe langa mancare si dulciuri, vizitatorii vor mai regasi mestesugari care vor expune produse hand-made.

Potrivit organizatorilor, targul se organizeaza in scop caritabil, pentru sustinerea si intrajutorarea copiilor si tinerilor cu situatii financiare modeste care reprezinta factorul de risc in consumul si traficul de substante interzise, iar integrarea acestora in comunitate reprezinta de cele mai multe ori o reala provocare pentru autoritati.

Sambata, de la ora 13:00, beneficiarii Centrelor de Plasament Sector 3, vor participa la petrecerea campeneasca cu preparate traditonal romanesti, unde vor afla secretele prelucrarii sucului de mere precum si beneficiile acestuia pentru sanatate si se vor implica activ in procesul de fabricare.