Plafar are un nou Consiliu de Administratie

Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Nationale Plafar SA are noi membri incepand din data de 29 aprilie, pe o perioada de patru luni, informeaza Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT).

Scris de Agro Food, Luni, 07 Iunie 2021

Potrivit sursei citate, selectia a fost realizata din baza de CV-uri primite ca urmare a apelului facut de catre ministerul de resort la adresa asociatiilor profesionale. Astfel, noi membrii ai Consiliului de Administratie Plafar sunt: Marian Balan - cu experienta ca membru in boardul de conducere al unor companii romanesti si internationale, in elaborare, implementarea si monitorizarea executiei planurilor de afaceri anuale, pentru bugete de peste 80 mil. Euro. Este membru al TMA, a fost director de vanzari la SECOM si actualmente director general al European Food Industries Romania; Anamaria Chirita - acreditata ACCA, CFA, are expertiza in zona de corporate finance si banking. A coordonat proiecte de raportare financiara si sisteme de HR si a oferit consultanta in procese de business re-engineering; Dora Ramona Stoian - expert in resurse umane, experienta de peste 20 ani in companii multinationale, a coordonat proiecte de achizitii si fuziuni.

 

Lista cu membrii inlocuiti ii cuprinde pe: Andrei Florea, Adrian Constantin Dinca si Camelia Luciana Sandu.

 

"Obiectivele aferente perioadei de mandat sunt cele specifice perioadei incluzand: asigurarea elaborarii BVC pentru anul in curs, urmarirea procedurilor de inchidere a exercitiului financiar 2020, respectiv a asigurarii procesului de raportare financiara pentru anul 2020 si a raportarilor financiare semestriale aferente 2021, precum si promovarea unui proiect de modificare a actului constitutiv.

 

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de indeplinire a responsabilitatilor si a gradului de indeplinire a obiectivelor. Raportul va include si opinia administratorului in legatura cu posibilitatile de dezvoltare ale societatii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea il prezinta, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementarii unui plan de restructurare/ reorganizare" precizeaza ministerul de resort.

 

Indemnizatia bruta fixa lunara a membrilor CA, stabilita prin Hotararea AGOA nr. 3/30.07.2016, este de 3.692 de lei.

 

Societatea Nationala Plafar SA este o companie detinuta de catre Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului in proportie de 51%, cu obiect de activitate exploatarea ecologica a plantelor medicinale si aromatice din flora spontana si cultivata. Compania are 58 angajati, iar in anul 2020 a inregistrat o cifra de afaceri de 9,3 milioane lei si un profit de 279.000 lei.