Produse de panificatie pentru micul dejun, premiate la GastroPan 2020

Cele mai noi utilaje, ingrediente si tehnici de lucru inovatoare din domeniul panificatei, cofetariei si gastronomiei vor fi prezentate la a XII-a editie a Expozitiei Internationale GastroPan, ce se va desfasura in perioada 12-14 martie, la Arad.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 14 Februarie 2020

„Alimentatia este o preocupare esentiala a omenirii, iar producatorii si operatorii din domeniu incearca sa se adapteze noilor exigente. Brutariile, cofetariile, restaurantele urmaresc scopuri precum reducerea continutului de sare, zahar sau grasimi, cresterea valorii nutritionale a alimentelor, dar in acelasi timp isi doresc tehnologii mai eficiente, costuri mai reduse si servicii imbunatatite pentru clienti. La standurile GastroPan vizitatorii vor regasi solutii pentru toate aceste deziderate", se mentioneaza intr-un comunicat al organizatorilor.

In cadrul expozitiei se vor desfasura traditionalele Concursuri GastroPan, la care se intrec cei mai talentati brutari, cofetari si bucatari din tara. Competitiile au ca scop cresterea calitatii, promovarea inovatiei si a creativitatii, diversificarea produselor, dar si popularizarea avantajelor consumului de produse calitative.

Pe langa Painea si Tortul Anului 2020, vor fi premiate produsele de panificatie pentru micul dejun, produse de patiserie pentru copii cu intoleranta la gluten si multe alte creatii culinare.

GastroPan este cea mai importanta expozitie internationala pentru sectoarele de panificatie, patiserie, cofetarie, gastronomie, gelaterie, cafea si HoReCa din Europa de Sud-Est.