Promisiune de la primul ministru. De la 1 iunie, se deschid terasele daca nu sunt derapaje sanitare majore

Premierul Ludovic Orban le-a promis luni reprezentantilor industriei turistice ca terasele se vor deschide pe data de 1 iunie, iar sezonul estival romanesc pe 15 iunie, in cazul in care nu vor exista cresteri masive in ceea ce priveste numarul de teste pozitive, a declarat presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), Daniel Mischie.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 19 Mai 2020

"Trebuie sa spun ca prim-ministrul are o atitudine prietenoasa fata de turism si sper sa si poata concretiza ceea ce isi propune. Avem o suma de 13 lucruri foarte importante care s-au discutat acolo si sper sa se si intample. Restaurantele, pe care le reprezint in aceasta alianta (Alianta Pentru Turism, n.r.), sunt beneficiarii cei mai seriosi ai industriei turismului, si atat timp cat incoming-ul, turismul intern, hotelurile functioneaza bine, practic, noi avem clienti in restaurantele noastre. Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase si 15 iunie pentru sezonul estival, in situatia in care nu exista derapaje majore in cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situatiilor de Urgenta. Deci, sunt doua lucruri pe care prim-ministrul ni le-a comunicat noua, celor prezenti acolo", a afirmat Mischie.

La randul sau, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), Calin Ile, a precizat ca reprezentantii Guvernului nu au spus cate noi cazuri de teste pozitive ar reprezenta "derapaje majore".