Purcari, trei ani de la listarea la bursa

Purcari Wineries Group ("Purcari") sarbatoreste trei ani de la listarea in cadrul Bursei de Valori din Bucuresti, iar in toata aceasta perioada compania a lansat 15 produse noi la nivel de grup, a anuntat compania.

Scris de Agro Food, Miercuri, 17 Februarie 2021
Astfel, Purcari ramane cel mai mare exportator de vinuri din Republica Moldova, brandurile sale fiind desemnate cu 121 medalii la cel mai prestigios concurs de vinuri din lume, Decanter World Wine Awards.
 
Conform raportului ARIR din ianuarie 2021, Grupul a inregistrat cel mai inalt scor VEKTOR in anul 2020, obtinand 10 puncte din 10 la indicatorul privind comunicarea cu investitorii.
 
"Pe 15 februarie 2018, managementul Purcari alegea sa treaca «la o noua etapa de dezvoltare», prin decizia de listare la Bursa de Valori din Bucuresti. Astazi, Grupul continua sa fie sustinut de investitori de top, printre care: Fiera Capital, Horizon Capital, East Capital, Conseq, Franklin Templeton, Aberdeen si SEB", se mentioneaza in comunicat.
 
Potrivit sursei citate, in 2021 Purcari ramane singura vinarie din Europa de Est care a intrat in competitia de la bursa la sectiunea actiunilor internationale din sectorul productiei de vinuri (simbol bursier - WINE), dar si una din Top 10 companii cu cel mai inalt scor VEKTOR.
 
"In trei ani de listare la bursa, Grupul Purcari a cunoscut o dezvoltare extraordinara atat in activitatea operationala, cat si in ceea ce tine de comunicarea cu partenerii si investitorii. Responsabilitatile pe care ni le-am asumat fata de comunitate si investitori odata cu inregistrarea la BVB ne-au maturizat, ne-au facut sa intelegem regulile pietei de capital si sa imbunatatim procesele din cadrul grupului. Astazi, privind inapoi spre 2018, ne dam seama ca am facut un progres colosal, dar nu ne oprim aici. Vom continua sa muncim pentru a creste si mai mult", a afirmat Eugen Comendant, COO Purcari Wineries Group.
 
In 2018, listarea Grupului la bursa a inceput cu pretul de 19 lei/actiune si, spre deosebire de alte sectoare, in care s-au devalorizat dramatic actiunile pe timp de Covid, actiunile Purcari au cunoscut o fluctuatie moderata. Cea mai inalta evaluare a actiunilor Purcari s-a inregistrat in data de 3 februarie 2020, inainte de pandemie, ajungand la cotatia de 25,86 lei/actiune. Pe 15 februarie 2021, actiunile Grupului au inceput tranzactionarea la pretul de 24,70 lei, ceea ce reprezinta o crestere de 30% fata de pretul de la inceputul listarii.
 
Purcari Wineries PLC include brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar si este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din Europa Centrala si de Est. Grupul gestioneaza in jur de 1.400 de hectare de podgorii si opereaza patru platforme de productie in Romania si Moldova. Grupul este lider in segmentul de vinuri Premium din Romania si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 30 de tari.
 
Fondata in 1827, Purcari este cea mai premiata vinarie din Europa Centrala si de Est, la Decanter Londra 2015-2020 si printre cele mai bine pozitionate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 44,000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani in businessul vinicol si sustinut de investitori de top ca Fiera Capital, Horizon Capital, East Capital, Conseq, Franklin Templeton, Aberdeen si SEB.