Romania va sustine la Bruxelles plafonarea voluntara si plata redistributivă

Romania va sustine plafonarea voluntara si plata redistributiva in noua Politica Agricola Comuna, astfel incat sa poata sa sprijine mai mult fermele de familie, a anuntat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 30 Decembrie 2019

„Am discutat la Bruxelles despre plafonare, dar inca aceasta problema nu este decisa. Sunt foarte multe tari care cer plafonare obligatorie, dar noi mergem sa sustinem plafonarea voluntara. Vrem sa decidem noi care este limita la care vom stabili aceasta plafonare si plata redistributiva, astfel incat sa putem sprijini mai mult fermele de familie, fermele medii. Acesta este unul dintre obiectivele principale ale programului nostru de guvernare, dar si ale mele in acest mandat”, a spus Oros.

Acesta a anuntat ca sunt mai multe tari care sustin, alaturi in Romania, plafonarea voluntara, precizand in acest sens Polonia, alaturi de care va lucra si pe alte aspecte din Planul National Strategic.

„Da, sunt multe tari si am avut chiar si o intalnire bilaterala cu ministrul Poloniei si vom sustine impreuna, pe langa acest aspect al plafonarii voluntare si al platii redistributive si alte aspecte legate de Planul National Strategic (PNS). Am convenit sa lucram impreuna la acest Plan National Strategic pentru ca sunt tari oarecum asemanatoare din punct de vedere al starii agriculturii, dar si doua tari foarte importante in aceasta parte a Europei”, a explicat ministrul.