Romanii consuma mai putine bauturi racoritoare cu zahar decat media UE

Aproximativ 9% din populatia cu varsta de peste 15 ani a UE a consumat zilnic bauturi racoritoare care contin zahar in anul 2019, insa statele membre cu cea mai mica pondere a populatiei care consuma zilnic astfel de bauturi sunt Estonia (2%), urmata de Lituania, Finlanda, Letonia si Romania (toate cu aproximativ 3%), arata datele publicate de Eurostat.

Scris de Agro Food, Miercuri, 28 Iulie 2021
La polul opus, ponderea persoanelor de peste 15 ani care zilnic beau bauturi racoritoare care contin zahar este cea mai mare in Belgia (20%), urmata de Malta, Germania, Ungaria, Polonia si Bulgaria (toate cu aproximativ 12%).
 
In Uniunea Europeana, 9% din persoanele cu varsta de cel putin 15 ani au declarat ca beau zilnic bauturi racoritoare care contin zahar, in timp ce 6% declara ca beau astfel de bauturi de 4-6 ori pe saptamana si 19% de 1-3 ori pe saptamana.
 
Consumul zilnic de bauturi racoritoare care contin zahar este mai raspandit in randul barbatilor decat in randul femeilor (12% pentru barbati fata de 7% din femei). In plus, odata cu cresterea varstei scade frecventa consumului de astfel de bauturi. Cea mai mare pondere a persoanelor care consuma zilnic bauturi racoritoare care contin zahar se inregistreaza in randul grupei de varsta 15-24 de ani (14%), in timp ce in randul grupei de varsta 65-74 de ani si peste 75 de ani ponderea persoanelor care consuma zilnic bauturi racoritoare care contin zahar este cea mai mica (aproximativ 5%).