Sacrificarile la bovine, ovine si caprine au crescut in aprilie

Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut in aprilie la bovine, ovine si caprine, comparativ cu luna precedenta, si au scazut la porcine si la pasari, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Scris de Agro Food, Joi, 11 Iunie 2020

Raportat la aceeasi luna din 2019, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la pasari si au scazut la celelalte specii de animale.

 

Potrivit statisticii, in aprilie 2020, raportat la luna precedenta, sacrificarile au crescut la ovine si caprine de 13,1 ori, la bovine cu 22%, in timp ce la pasari au scazut cu 3,9%, iar la porcine cu 12,9%.

 

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, conform datelor INS, in intervalul de referinta, in cazul ovinelor si caprinelor a fost inregistrata o crestere de 10 ori, iar la bovine avansul a fost de 20,5%. La porcine s-a inregistrat o scadere cu 10,4%, iar la pasari cu 3,3%.

 

Pe de alta parte, in aprilie 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, cresterile privind numarul de sacrificari au fost de 0,4% la pasari. La porcine, sacrificarile au scazut cu 20,4%, la ovine si caprine cu 7,5%, iar la bovine cu 9,1%.

 

In cazul greutatii in carcasa, cresteri au fost cu 1,2% la pasari, in timp ce la bovine s-a inregistrat o scadere de 7,3%, la porcine cu 17,3%, iar la ovine si caprine scaderea a fost de 0,6%.