Sectorul viticol ar putea fi inclus in programul IMM Invest

Premierul Ludovic Orban a discutat, marti, in cadrul intalnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu reprezentantii domeniului viticol, despre eligibilitatea viticultorilor pentru programul IMM Invest si includerea sectorului intre cele care beneficiaza de masuri active pentru acoperirea costurilor cu forta de munca.

Scris de Agro Food, Miercuri, 17 Iunie 2020

Potrivit unei postari de pe pagina de Facebook a Guvernului, discutiile au vizat identificarea masurilor de sprijin pentru viticultura.

 

"Au fost avute in vedere urmatoarele directii: accesul sectorului la finantare europeana, eligibilitate pentru programul IMM Invest si includerea sectorului intre cele care beneficiaza de masuri active pentru acoperirea costurilor cu forta de munca, respectiv acoperirea unei parti a salariilor din fonduri bugetare", se mentioneaza in postare.

 

In cadrul intalnirii, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, a precizat ca a facut demersuri la nivel european pentru a gasi solutii care sa ajute viticultura sa depaseasca situatia critica in care se afla in acest moment, mentioneaza sursa citata.

 

Totodata, prim-ministrul Ludovic Orban a aratat "disponibilitate" pentru a aplica masurile viabile de sustinere a tuturor sectoarelor economice afectate de criza sanitara. Conform postarii, atat reprezentantii guvernamentali, cat si cei ai sectorului viticol au convenit ca este nevoie de o mai buna promovare a produselor romanesti pe plan extern, urmand ca dialogul sa continue si sub acest aspect.