Sibcoin - prima moneda locala lansata in Romania, pentru programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019

Sibiul este prima regiune din Romania care isi va lansa o moneda locala, Sibcoinul, in 21 noiembrie, la Bucuresti, aceasta moneda urmand sa fie folosita pe durata anului 2019, cand judetul va fi Regiune Gastronomica Europeana, a anuntat consortiul Regiunii Gastronomice Sibiu, pe pagina oficiala de Facebook.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 07 Noiembrie 2018

``Consortiul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, a ales numele pentru moneda locala a Sibiul: Sibcoin. Aceasta va fi lansata la Bucuresti, pe data de 21 noiembrie 2018, in cadrul unui eveniment care se va bucura de prezenta a numerosi reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Romania, persoane din industria HoReCa, reprezentati ai presei nationale si locale, bloggeri si influenceri``, se arata in anuntul oficial.

Sibiul va deveni astfel prima regiune din Romania care va pune in circulatie o moneda locala, se arata pe site-ul oficial al Regiunii Gastronomice Europene Sibiu, www.sibiugastronomia.ro. Potrivit acestui site, moneda locala nu inlocuieste moneda nationala si se alatura altor 300 de monede locale si regionale din lume.