Doar 18% dintre romani cumpara lactate de la producatori locali
Doar 18% dintre respondenti declara ca se duc direct la producatorii locali pentru a ...
Produsele locale din Sibiu vor fi comercializate, pentru prima data, incepand de joi, intr-o retea nationala de supermarketuri, cu scopul promovarii Sibiului Regiune Gastronomica Europeana, potrivit unui comunicat de presa al retailerului.
Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 20 Noiembrie 2018Sub numele "Bunatati de la Sibiu", consumatorii vor putea gasi timp de o saptamana, pateuri sau preparate precum ciolan cu fasole, gulas de vita, tochitura de porc ori sarmalute in foi de varza sau vita, dar si telemea de vaca proaspata sau maturata, branza framantata de vaca sau zacusca de vinete. Exists si dulciuri specifice Sibiului: turta dulce cu scortisoara sau cea clasica, hencles, un preparat traditional din Transilvania, praline de ciocolata facute manual la o fabrica din orasul Cisnadie, biscuiti Paltinis, prajituri Ochi de pisica si cozonac cu nuca si cacao.
Din aceasta campanie lipsesc insa doua din cele mai renumite produse locale: branza de Sibiu, care este produsa din lapte de oaie, si salamul de Sibiu, unicul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii Indicatie Geografica Protejata.
Sibiul este primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana, in 2019.
Doar 18% dintre respondenti declara ca se duc direct la producatorii locali pentru a ...
Importurile de lapte brut s-au majorat cu 24,4% (+26.426 tone) in anul 2020 fata de ...
Companiile care isi desfasoara activitatea in sectoarele cele mai afectate de ...