Sibiu - Regiune Gastronomica Europeana: Pentru prima data, produsele locale vor fi promovate in toata tara

Produsele locale din Sibiu vor fi comercializate, pentru prima data, incepand de joi, intr-o retea nationala de supermarketuri, cu scopul promovarii Sibiului Regiune Gastronomica Europeana, potrivit unui comunicat de presa al retailerului.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 20 Noiembrie 2018

Sub numele "Bunatati de la Sibiu", consumatorii vor putea gasi timp de o saptamana, pateuri sau preparate precum ciolan cu fasole, gulas de vita, tochitura de porc ori sarmalute in foi de varza sau vita, dar si telemea de vaca proaspata sau maturata, branza framantata de vaca sau zacusca de vinete. Exists si dulciuri specifice Sibiului: turta dulce cu scortisoara sau cea clasica, hencles, un preparat traditional din Transilvania, praline de ciocolata facute manual la o fabrica din orasul Cisnadie, biscuiti Paltinis, prajituri Ochi de pisica si cozonac cu nuca si cacao.

Din aceasta campanie lipsesc insa doua din cele mai renumite produse locale: branza de Sibiu, care este produsa din lapte de oaie, si salamul de Sibiu, unicul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii Indicatie Geografica Protejata.

Sibiul este primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana, in 2019.