TOP 6 CELE MAI IMPORTANTE INFORMATII DIN AGRICULTURA SI INDUSTRIA ALIMENTARA

Cum arata titlurile celor mai interesante stiri din aceasta saptamana, echipa AgroFood a realizat pentru voi un nou „clasament” al celor mai importante informatii din industria alimentara si agricultura.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 25 Octombrie 2019

 

Studiu: Agricultura romaneasca va creste cu jumatate de miliard de euro in 2019. Cifra de afaceri a companiilor locale care activeaza in sectorul agriculturii va creste cu aproape jumatate de miliard de euro in 2019, arata estimarile specialistilor KeysFin.

 

Grupul Adama cumpara 10% din compania Agricover, distribuitor de inputuri agricole, controlat de Jabbar Kanani. Reprezentantii companiilor nu au anuntat valoarea tranzactiei.

 

APIA a autorizat plata a 715 mil. euro catre 517.928 fermieri. Din total, 561.958.064 de euro provin din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), 130.913.962 euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), iar 22.541.090 euro cofinantare de la bugetul national.

 

Sefii Lidl si METRO, la aceeasi masa cu reprezentantii autoritatilor, intr-un dialog deschis despre risipa alimentara. In cadrul evenimentului Risipa alimentara in Romania si rolul Bancilor pentru alimente au fost dezbatute solutii pentru facilitarea donarii eficiente de alimente.


Reactia Danone dupa ce ANPC a mentionat numele companiei intr-un raport privind dublul-standard alimentar. Una din cauzele care duc la diferentele de valori nutritionale dintre un iaurt Activia produs in Romania si un iaurt Activia produs in Franta tine de diferenta de calitate dintre laptele romanesc si cel frantuzesc, a declarat managerul pentru Comert Modern al Danone Romania, Oana Bejan, dupa ce Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a mentionat numele companiei intr-un raport privind dublul-standard alimentar.