TOP CELE MAI IMPORTANTE STIRI DIN AGRICULTURA SI INDUSTRIA ALIMENTARA

In cele ce urmeaza, puteti regasi revista presei care cuprinde cele mai importante stiri care au marcat agricultura si industria alimentara in saptamana 14-17 ianuarie 2020.

Scris de Agro Food, Vineri, 17 Ianuarie 2020

Luxemburg, prima tara din UE care interzice glifosatul. Luxemburg va deveni prima tara din Uniunea Europeana care va interzice glifosatul pe teritoriul sau, un erbicid ce va fi interzis pana la sfarsitul anului 2020, a anuntat ministrul luxemburgez al agriculturii, Romain Schneider.

Gripa aviara, la o ferma din Maramures. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat diagnosticarea gripei aviare intr-o ferma de tip comercial din judetul Maramures.

Export de animale in Kazahstan. Ministrul agriculturii, Adrian Oros si o delegatie formata din fermieri romani si agenti economici va efectua, in perioada urmatoare, o vizita in Kazahstan pentru a perfecta exportul de animale vii din fermele romanesti in Kazahstan, precum si alte oportunitati de cooperare in domeniul agriculturii, zootehniei. Este negociat deja cu o companie romaneasca exportul de bovine Angus din Romania.

BEST GRILL, cel mai tare concurs de gratare din Romania, pune pe jar industria carnii. Chefi cunoscuti pe plan national si international, precum Antonio Passarelli, Iosif Stefanescu, Orlando Zaharia, Iulian Olaru si Paul Siserman, vor face parte din comisia care va juriza produsele din carne intrate in concursul BEST GRILL, cea mai importanta competitie de gratare din sud-estul Europei.

3.200 de expozanti, asteptati la Fruit Logistica 2020. De pe 5 pana pe 7 februarie 2020, companiile care activeaza in sectorul de fructe si legume proaspete - de la jucatori mondiali, la companii mici si mijlocii si organizatii din intreaga lume - vor fi din nou prezente la Berlin, in cadrul expozitiei Fruit Logistica.

O noua structura de management pentru compania Lactalis. Irina Mandoiu, care a ocupat functia de Director General Adjunct, a fost numita Director Comercial al Lactalis Romania. In cadrul echipei de marketing, Cristina Miclea a preluat conducerea operatiunilor de marketing pentru toate companiile din grup.

Preturile mondiale la alimente au crescut in decembrie, pentru a treia luna consecutiv, atingand cea mai ridicata valoare din ultimii cinci ani, ca urmare a majorarii puternice a preturilor la uleiurilor vegetale, zahar si lactate, precum si a relansarii preturilor la cereale, a informat Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).