TalentA - Programul gratuit de instruire a femeilor din agricultura continua si in 2021

Compania agricola Corteva Agriscience anunta startul unui nou sezon al programului TalentA, incepand cu data de 4 iunie 2021.

Scris de Agro Food, Vineri, 04 Iunie 2021
TalentA este un program educational gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural, fondat si dezvoltat de Corteva Agriscience.
 
In program se pot inscrie femeile care lucreaza in agricultura si locuiesc in zone rurale, cu varsta peste 18 ani, studentele la Universitatile Agricole indiferent de statut, care doresc sa dezvolte proiecte noi si sunt hotarate sa faca din afacerea lor o afacere sustenabila, dinamica si competitiva, precum si sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc si muncesc. Toate femeile care se vor inscrie in program pot participa la cursurile gratuite de dezvoltare a competentelor.
 
Astfel, Corteva Agriscience va contribui prin programul TalentA la dezvoltarea comunitatilor rurale. Prin intermediul microproiectelor inscrise in acest program de investitii se urmareste securitatea alimentara prin:
- asigurarea hranei necesare si combaterea saraciei;
- asigurarea accesului la apa potabila;
- sustinerea risipei alimentare;
- combaterea schimbarilor climatice;
- conservarea ecosistemelor.
 
Implementat cu succes anul trecut, in 2021 Corteva Agriscience a decis sa mareasca valoarea premiilor acordate la finalul instruirii, pentru a asigura facilitarea implementarii celor mai bune planuri de afaceri la 15 000 $*:
- locul I – 6.000 $,
- locul II – 5.000 $,
- locul III – 4.000 $.
* calcul in moneda nationala la cursul de schimb al BNR, valabil in ziua transferului de fonduri.
 
Proiectul se va derula pe parcursul a 4 luni si va include 2 module: cursuri online pentru implementarea Modului de Business (10 lectii) si Implementarea Modulului de agribusiness (9 lectii). Cursurile vor fi sustinute de specialistii Corteva si membri ai echipei Starperfomining. La final, dupa construirea si trimiterea proiectelor inovatoare, se vor selecta proiectele castigatoare. Ceremonia de Premiere va avea loc in data de 15 octombrie -.Ziua Mondiala a Femeilor din Mediul Rural.
 
Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania & Moldova: “Prima editie a programului TalentA a demonstrat dorinta fermierilor din mediul rural de a inova si de a implementa programe pentru dezvoltarea comunitatilor lor. Avand in vedere rezultatele si raspunsul pozitiv al primilor absolventi, Corteva Agriscience a decis sa mareasca valoarea premiilor in 2021. Ne adresam in continuare doamnelor fermier din mediul rural pentru ca dorim sa sprijinim imbunatatirea calitatii vietii in aceste zone. Cu acest program, le oferim acces la informatie si la finantare, dar si suport sa-si dezvolte si sa-si modernizeze afacerea, sa o faca competitiva, productiva si creativa.”
 
Pentru informatii suplimentare, reguli oficiale si inregistrare in program, vizitati site-ul Corteva si urmariti detalii despre Programul TalentA pe Facebook.
Initiatorul si coordonatorul programului TalentA: Corteva Agriscience Romania.
Partener in implementarea programului TalentA: Star Perfomining