Tehnologiile LumiGEN™ - o noua metoda de tratare a semintelor pentru culturi

Tehnologiile LumiGEN™, dezvoltate de Corteva Agriscience pentru tratarea marcilor de seminte din portofoliul propriu - Pioneer® si Brevant™-, sunt un pachet Premium SAT (Seed Applied Technology – Tehnologii aplicate semintelor) cu o abordare integrata si holistica.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 21 August 2019

Produsele includ fungicide precum Lumisena si Lumiflex si insecticide ca Lumiposa®[1] aplicate direct in procesul de tratare a semintelor.

Potrivit reprezentantilor Corteva, aceasta tehnologie dispune de versiuni menite sa protejeze trasaturile genetice ale semintelor cu performanta ridicata in fata atacurilor insectelor si ciupercilor, respingand, in acelasi timp, pasarile. De asemenea, ajuta semintele sa faca fata factorilor de stres de mediu de tipul schimbarilor climatice sau secetei.

Tehnologiile LumiGEN sunt disponibile pentru tratarea semintelor de rapita, porumb si floarea soarelui reusind sa diminueze riscurile in productie si ajutand planta sa se dezvolte armonios inca din primele etape prin conexiunea in sol pe care o ofera datorita unui sistem radicular puternic. Semintele tratate au toleranta superioara la factori de stres si permit infiintarea culturilor din timp, rezultatul constand in obtinerea unor randamente mai bune.

„Acest standard superior de tratare a semintelor va ajuta fermierii din Europa sa gestioneze riscurile din procesul de productie incepand cu faza de semanat si continuand cu primele etape de evolutie ale plantei. Tehnologiile LumiGEN ofera culturilor protectia necesara in faza de semanat ajutand fermierii sa se bucure de recolte bogate”, a declarat Nicolas Perraud, Manager Europa pentru Tehnologii SAT aplicate semintelor din portofoliul Corteva Agriscience.

Potrivit acestuia, noul standard inovator de tratare a semintelor va permite fermierilor maximizarea randamentului si a profitabilitatii si adaptarea la cererile societatii, cultivand plantele necesare azi si pentru generatiile care ne vor urma.