Tetra Pak investeste milioane de euro pentru inlocuirea paielor de plastic

Conform raportului de sustenabilitate al companiei, in perioada 2019 – 2021, Tetra Pak si-a propus sa investeasca 80 milioane de euro in dezvoltarea productiei de paie de hartie, capace nedetasabile si a altor solutii care inlocuiesc paiele din plastic.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 10 Iulie 2019

„De-a lungul celor 20 de ani de activitate pe care am desfasurat-o la Tetra Pak, sustenabilitatea s-a aflat mereu in centrul promisiunii noastre de a proteja alimentele, oamenii si viitorul. Procesul de raportare anuala ne ajuta sa ne concentram pe angajamentele noastre privind sustenabilitatea, atat interna, cat si externa, iar de-a lungul acestui proces am invatat foarte multe – in special importanta parteneriatelor, progresele mici dar constante si transparenta completa“, a declarat Mario Abreu, vicepresedinte pentru sustenabilitate.

Incepand din 2010, Tetra Pak a economisit in total echivalentul a 10 milioane de tone de CO2, cumulat in intregul lant valoric, iar din 2012, compania a investit 20 milioane de euro pentru a sprijini infrastructura de colectare si reciclare.

In Europa de Sud-Est, Tetra Pak colaboreaza cu diverse organizatii locale pentru a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste reciclarea