Tot mai multi fermieri aleg agricultura ecologica

Aproape 380 de fermieri din Caras-Severin s-au inscris pentru a beneficia de consultanta si de programe de sprijin pentru a face agricultura ecologica.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 19 August 2019

Purtatorul de cuvant al Directiei pentru Agricultura Judeteana Caras-Severin, Liviu Munteanu, a precizat ca exista deja o suprafata totala certificata ecologic de 3.035 hectare.

„La nivelul anului 2019, la institutia noastra s-au inscris 379 de producatori agricoli, din care marea majoritatea practica agricultura ecologica sau se afla in perioada de conversie. Trebuie sa precizez ca pe raza judetului avem un procesator de produse ecologice, un comerciant de produse ecologice si un producator cu produse ecologice provenite din flora spontana. Avem o suprafata totala certificata ecologic de 3.035 ha, precum si in jur de 1.300 ha de teren agricol cultivat cu culturi ecologice, care se afla in perioada de reconversie. Aceasta dureaza intre unul si trei ani, in functie de specia cultivate”, a precizat Liviu Munteanu.

Agricultura ecologica reprezinta o activitate de nisa si se va dezvolta tot mai mult in perioada urmatoare, pentru ca exista cerere de produse ecologice, ceea ce inseamna si o afacere pentru micii fermieri, deoarece beneficiaza de o serie intreaga de forme de sprijin si subventii, potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Judetene pentru Agricultura Caras-Severin.